________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/23/2010

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ


Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Η συζήτηση που είχαν έγινε σε θερμό κλίμα και περιεστράφη γύρω από θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και ζητήματα που άπτονται του πολιτισμού. Άλλωστε η Κωνσταντινούπολη είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2010.


Υποδεχόμενος τον υπουργό Πολιτισμού, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε ότι "σήμερα είναι η ημέρα της Ελλάδος", μιας και την Πρωτόθρονη Εκκλησία θα επισκεφθούν διαδοχικά, εκτός από τον κ.
Γερουλάνο, ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης, το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και το βράδυ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.


Αμέσως μετά την συνάντηση ο υπουργός Πολιτισμού δήλωσε: "Είναι πάντα ιδιαίτερη χαρά και τιμή η επίσκεψη στο Πατριαρχείο, όμως η σημερινή συνάντηση είχε ένα πολύ ουσιαστικό περιεχόμενο. Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση για την συνεργασία που μπορούμε να έχουμε με τον Παναγιότατο στα θέματα πολιτισμού, αλλά και σε θέματα τουρισμού, όπως επίσης και για τη δουλειά για την οποία γίνεται σε σχέση με την ελληνοτουρκική προσέγγιση και τις σχέσεις μας με τη χώρα εδώ. Ήταν μια συνάντηση από την οποία ελπίζουμε να υπάρχει και συνέχεια καθώς θα συναντηθούμε και με ανθρώπους του Πατριαρχείου στην Αθήνα για να προχωρήσουμε κάποια θέματα που θέσαμε εδώ".

"Θα συναντηθούμε με τον τούρκο ομόλογό μου κ. Ερτουγρούλ Γκιουνάι, τον υπουργό πολιτισμού και τουρισμού της Τουρκίας, και θα υπογράψουμε ένα μνημόνιο συνεργασίας σε θέματα που αφορούν την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Είναι η πρώτη συμφωνία που υπογράφεται μετά τις 20 συμφωνίες που υπογράφτηκαν στην Αθήνα και νομίζω ότι έχει ιδιαίτερη ουσία και συμβολισμό το γεγονός ότι είναι η πρώτη μετά τις 20 συμφωνίες που αφορά τον πολιτισμό και τις σχέσεις των δύο κρατών στις συνεργασίες που μπορεί να έχουμε για την προώθηση του πολιτισμού και την προστασία του", πρόσθεσε ο κ. Γερουλάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails