________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/15/2010

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ: "Πράξις αποδόσεως δικαιοσύνης"


Φινλανδία, του Νικολάου Μαγγίνα

O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
ενημερώθηκε σχετικά με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την επιστροφή στο Πατριαρχείο του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου, ευρισκόμενος στο Ελσίνκι και εξέφρασε την ικανοποίηση και την συγκίνησή του και είπε ότι «ήτο πράξις αποδόσεως δικαιοσύνης», ευχήθηκε δε και στα άλλα θέματα στα οποία αδικήθηκε το Πατριαρχείο και η ομογένεια «να υπάρξει δικαίωσις και αποκατάστασις».


«Τώρα», πρόσθεσε, «αρχίζει η προσπάθεια αποκατάστασης και επισκευής του κτιρίου του Ορφανοτροφείου, η οποία δεν θα είναι εύκολη, εάν ληφθεί υπ' όψιν η οικτρά κατάστασις στην οποία αυτό έχει περιέλθει ύστερα από τόσες δεκαετίες εγκαταλείψεως και αχρησίας».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τα μέλη του ΕΔΔΑ, τους Νομικούς Συμβούλους του Πατριαρχείου, της Εφορεία του Ορφανοτροφείου και όλους όσοι συνέβαλαν σ’ αυτό το αίσιο αποτέλεσμα.

Η φωτό του Ν. Μαγγίνα είναι από την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν πέρυσι τον Δεκαπενταύγουστο στο Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Κατερίνη.16 Ιουνίου 2010 - 9:25 π.μ.

    Ὂ αγώνας του Πατριάρχου μας όλα αυτά τα χρόνια, φαίνεται πως παίρνει σάρκα και οστά. Η επιστροφή του μεγαλοπρεπούς κτιρίου του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου, έργο του Μεγάλου Ευεργέτου Γένους μας Γεωργίου Ζαρίφη, στο Πατριαρχείο, είναι μιά απόδειξη αυτής της προσπαθείας. Να ευχηθούμε την ίδια τύχη να έχουν και όλα τα άλλα σεβάσματα του Γένους μας στην Πόλη, ώστε να επιστρέψουν στον φυσικό του κάτοχο πού είναι το Πατριαρχείο αλλά και η Ομογένεια. Η απόφαση αυτή, ας γίνει η αφορμή για να σταματήσει πιά η αδικία τόσο έναντι του Πατριαρχείου, όσο και της Ομογενείας μας, που αγωνίζονται να κρατήσουν την Ρωμαίϊκη Νεολαία στην Πόλη, καθώς και τις Εκκλησίες μας ανοιχτές. Τελικά είναι ευλογία Θεού η παρουσία του Οικουμενικου μας Πατριάρχου κυρίου Βαρθολομαίου στο πηδάλιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, γιατί είναι αυτός πού κρατά αναμμένη την φλόγα της Πίστεως, σκορπίζοντας παντού τα νάματα της Ορθοδοξίας, αλλά και τα ιδανικά του Γένους μας, στον σύγχρονο κόσμο που αναζητά μια ελπίδα και μιά παρηγοριά για να κρατηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails