________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/23/2010

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Ρεπορτάζ-φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Πριν από λίγο επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Σπύρος Κουβέλης.
Στην συνάντηση στο Πατριαρχικό Γραφείο παρέστησαν, επίσης, ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη Βασίλειος Μπορνόβας και άλλοι παράγοντες.

Ο Υφυπουργός Σπύρος Κουβέλης είπε στον Πατριάρχη:
"Σε αυτή την περίοδο η Ελλάδα πρέπει να ανοιχτεί προς τα έξω για να μεταφέρουμε την πραγματική εικόνα της χώρας, για να μην την μεταφέρουν άλλοι λανθασμένα.
Βρισκόμαστε στην Πόλη για δυο λόγους ο ένας είναι η Διαβαλκανική Συνάντηση στην οποία θα συμμετέχει και ο πρωθυπουργός και ο άλλος είναι για τον Οργανισμό Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου".


Ο Υφυπουργός παρακάθησε στην Πατριαρχική Τράπεζα και αμέσως μετά προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:
Σήμερα βρισκόμαστε εδώ στην Κωνσταντινούπολη με την ευκαιρία της ανακοίνωσης του προγράμματος της ελληνικής προεδρίας για τον Οργανισμό Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, αλλά ήταν και μια εξαιρετική ευκαιρία ώστε να ξαναέχω μια συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Πάντα είναι μέσα στην καρδιά μου και είναι στόχος μου να προσπαθώ να συζητώ μαζί του για να δούμε και με ποιον τρόπο η ελληνική πολιτεία μπορεί να στέκεται πρακτικά και ουσιαστικά δίπλα στην προσπάθεια που κάνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο εδώ στο Φανάρι.
Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και κατά τη διάρκεια του γεύματος, που είχαμε την τιμή να παραθέσει για μας ο Οικουμενικός Πατριάρχης, και να μιλήσουμε και για την πρόοδο της συνεργασίας, της οικουμενικότητας του Πατριαρχείου και για τα προβλήματα και τις δυνατότητες επίλυσής τους που υπάρχουν εδώ, όσο και για να ανανεώσω την πρόθεση και την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να στηρίξει την προσπάθεια που γίνεται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την κοιτίδα της ορθοδοξίας σε ολόκληρο τον κόσμο.
Είναι αδύνατο να βρεθούμε με τον Παναγιότατο και να μην συζητήσουμε για περιβαλλοντικά θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails