________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/07/2011

Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΙΟΥ ΜΑΡΚΟΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας
Ο νέος Μητροπολίτης Χίου Μάρκος (Βασιλάκης), ο οποίος ενθρονίζεται στις 11 Νοεμβρίου, επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο προκειμένου να υποβάλει τα σέβη του στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, καθώς είναι ιεράρχης Μητροπόλεως των Νέων Χωρών, δηλ. υπάγεται πνευματικώς στην δικαιοδοσία του Οικουμενικού Θρόνου.
Ο Μητροπολίτης Χίου εκκλησιάστηκε χθες το πρωί στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου της Κοινότητος Ξηροκρήνης, όπου κατά την Θ. Λειτουργία χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσέφερε στο νέο Μητροπολίτη Χίου εγκόλπιο με την εικόνα του Αποστόλου Μάρκου, το οποίο του το είχε προσφέρει ο μακαριστός Πατριάρχης Αλεξανδρείας Παρθένιος. 
Όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε επισκεφθεί την Χίο, το 1997, είχε υποσχεθεί στον νεαρό τότε διάκονο Μάρκο Βασιλάκη, παρουσία του τότε Μητροπολίτη Χίου Διονυσίου, πως όταν θα εκλεγόταν Μητροπολίτης θα του προσέφερε το εγκόλπιο αυτό, με την εικόνα του Αγίου προστάτη του, Αποστόλου Μάρκου. Ύστερα από 14 χρόνια η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε τον αρχιμ. Μάρκο ποιμενάρχη της Ι. Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσών. Έτσι ο Οικουμενικός Πατριάρχης, όπως του είχε υποσχεθεί, του προσέφερε το εγκόλπιο με τον Απόστολο Μάρκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails