________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/30/2011

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΛΥΚΟΥΔΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

ρεπορτάζ-φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη η συναυλία της Πηγής Λυκούδη, με μελοποιημένη Ελληνική Ποίηση.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος γιορτάζει φέτος τα εικοσάχρονα της Πατριαρχικής Ποιμαντορίας του και το ιωβηλαίο (πενήντα χρόνια) ιερωσύνης.
Τις συνθέσεις τις Πηγής Λυκούδη ερμήνευσαν οι τραγουδιστές Ρίτα Αντωνοπούλου, Δημήτρης Κάσσαρης και Νίκος Καρακαλπάκης.
Με την συνθέτρια στο πιάνο συνέπραξαν οι μουσικοί της «ορχήστρας των στιγμών» Χρήστος Χουβαρδάς στα έγχορδα, και Δημήτρης Κουζής στο βιολί.
Ο Πατριάρχης στο τέλος ευχαρίστησε τους μουσικούς και ευχήθηκε "Χρόνια Πολλά" σε όλους επί τη Θρονική εορτή της Μητρός Εκκλησίας.
Παρέστησαν ιεράρχες του Θρόνου, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Φώτιος Ξύδας, ο Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη Νικόλαος Ματθιουδάκης, Άρχοντες της Μ.τ.Χ.Ε. και πλήθος ομογενών.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails