________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/22/2012

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΑΚΡΙΤΟΧΩΡΙ

Ακριτοχώρι, των Νίκου Παπαχρήστου και Νίκου Μαγγίνα 
φωτογραφίες: Ν. Μαγγίνας 
Την θερμή του συμπαράσταση στο έργο και τις προσπάθειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Ακριτοχώρι Σιδηροκάστρου. 
Ο κ. Τσίπρας, που πραγματοποιεί περιοδεία στο νομό Σερρών, πληροφορήθηκε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρίσκεται στο Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου και εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθούν.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για την επίσκεψή του. «Εκφράζουμε την υποστήριξή μας στο έργο σας», είπε ο κ. Τσίπρας λίγο πριν ξεκινήσει η κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και υπενθύμισε ότι κατά την τελευταία συνάντησή τους στο Φανάρι συζήτησαν το ζήτημα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. «Ακόμα αναμένουμε», διέκοψε ο Πατριάρχης. «Δυστυχώς οι εξελίξεις στο μεσοδιάστημα στον κόσμο και στην χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές. Η κρίση βαθαίνει. Οι δικές σας παρεμβάσεις μέσα από την οικουμενική σας ματιά είναι πάντοτε ευπρόσδεκτες. Είναι παρεμβάσεις που έχουν στόχο την φιλία, την συνεργασία, την ειρήνη, τον διαθρησκευτικό διάλογο, πολύ σημαντικό αυτό, και θέλω να εκφράσω και πάλι την συμπαράστασή μας στο έργο σας». 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για το ενδιαφέρον του και την στήριξή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Αναφέρθηκε δε στην οικουμενικότητα του Πατριαρχείου και στην οικουμενικότητα των μηνυμάτων του όπως είναι η ειρήνη, η συνεργασία και η αδελφοσύνη. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις διαθρησκειακές πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Θρόνου. 
Δεν παρέλειψε δε να ευχηθεί στον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για το ευχάριστο γεγονός της γεννήσεως του δεύτερου παιδιού του. 
Στη συνάντηση, που διήρκησε περισσότερο από μισή ώρα, παρέστησαν η βουλευτής Σερρών κυρία Αφροδίτη Σταμπούλη και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης – υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για τα θρησκευτικά θέματα, ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος καθώς και ο Αρχιμ. Βαρθολομαίος Σαμαράς, Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 

Προηγουμένως τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υποδέχθηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο η ηγουμένη Γερόντισσα Ιακώβη η οποία τον ενημέρωσε για το νέο Καθολικό της Μονής που εγκαινίασε την Κυριακή ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Μάλιστα ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, που επισκέφθηκε τον Ναό, εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για το επίτευγμα της ανεγέρσεως του με τον παραδοσιακό τρόπο – ακολουθώντας δηλαδή την βυζαντινή αρχιτεκτονική, χωρίς την χρήση σύγχρονων μεθόδων και τεχνικών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails