________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/24/2012

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΗΡΑΚΛΕΙΑ

Ηράκλεια, των Νίκου Παπαχρήστου και Νίκου Μαγγίνα 
Με θερμές εκδηλώσεις υποδέχθηκαν σήμερα το πρωί οι Αρχές και οι κάτοικοι της Ηράκλειας τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο οποίος χοροστάτησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου. Στην είσοδο του Ναού τον Πατριάρχη ανέμεναν νέοι και νέες με παραδοσιακές φορεσιές και εκπρόσωποι συλλόγων της πόλης. 
Στην ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στην μαρτυρία που αναμένει από όλους ο Χριστός, "και δεν είναι βεβαίως η μαρτυρία αυτή μαρτυρία αίματος και ζωής, ως αυτή των αγίων μαρτύρων, αλλά μαρτυρία Ιησού Χριστού διά των λόγων και των πράξεών μας". "Δυστυχώς, εις τα παρούσας ημέρας αρκετοί άνθρωποι, αν και βαπτισμένοι, δειλιούν ή εντρέπονται να ομολογήσουν την πίστιν των εις τον Χριστόν, "ίνα μη αποσυνάγωγοι γένωνται", δειλιούν, φοβούμενοι μήπως θεωρηθούν συντηρητικοί και ζώντες μακράν των επιταγών της συγχρόνου εποχής, η οποία απορρίπτει την πίστιν, αμφισβητεί την αξίαν της καθαροτητος του βίου και αποποιείται την αληθή και ειλικρινή αγάπην προς τον συνάνθρωπον ως ιδέας παρωχημένας. Οι τοιούτοι αδελφοί μας ακολουθούν τον απόστολον Πέτρον, ερωτηθέντα υπό της παιδίσκης εις την αυλήν του αρχιερέως περί της σχέσεώς του προς τον Ναζωραίον Ιησούν και αρνηθέντα Αυτόν. Οι αδελφοί μας ούτοι - μήπως κάποτε και ημείς οι ίδιοι; - γινόμεθα μιμηταί του Αποστόλου Πέτρου εις την άρνησιν, όχι όμως και εις την μετάνοιαν την οποίαν επέδειξεν εν συνεχεία ο Πέτρος, και παραμένομεν τοιουτοτρόπως μακράν του Χριστού", σημείωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, τόνισε: "Την αξίαν της αληηθούν ομολογίας επιβεβαιώνει ο ίδιος ο Χριστός διά της ανταποδώσεως την οποία προσφέρει εις άπαντας τους ομολογούντας Αυτόν λέγων: "πας ος αν ομολογήση εν εμοί έμπροσθεν των ανθρώπων, και ο υιός του ανθρώπου ομολογήσει εν αυτώ έμπροσθεν των αγγέλων του Θεού".
Αμέσως μετά ο Οικουμενικός Πατριάρχης εγκαινίασε το ανακαινισμένο εκ βάθρων Επισκοπείο. Ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη του Γένους για την επίσκεψή του στην ακριτική επαρχία του. "Είστε ο πατέρας μας", είπε συγκινημένος ο Μητροπολίτης Μακάριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails