________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/20/2012

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ Β. ΕΛΛΑΔΑ - Μ. ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΑΚΡΙΤΟΧΩΡΙἩ ἀναχώρησις τοῦ Πατριάρχου εἰς Βόρειον Ἑλλάδα (20.10.2012) 
Τήν μεσημβρίαν τοῦ Σαββάτου, 20ῆς τ. μ., ἡ Α. Θ. Παναγιότης, ὁ Πατριάρχης, ἀνεχώρησε δι’ ἰδιωτικοῦ ἀεροσκάφους εἰς Θεσσαλονίκην, ἔνθεν θά μεταβῇ, κατόπιν προσκλήσεως τῶν Σεβ. Μητροπολιτῶν Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου καί Σισανίου καί Σιατίστης κ. Παύλου, εἰς τάς ποιμαινομένας ὑπ’ αὐτῶν Ἱ. Μητροπόλεις, ἐπ’ εὐκαιρίᾳ τῶν ἐγκαινίων τοῦ νέου Καθολικοῦ τοῦ Ἱ. Ἡσυχαστηρίου Τιμίου Προδρόμου Ἀκριτοχωρίου καί τῆς 100ετηρίδος τοῦ Ἱ. Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ Ἁγίου Δημητρίου Σιατίστης. 
Τόν Παναγιώτατον συνοδεύουν ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Ἰκονίου κ. Θεόληπτος, ὁ Θεοφιλ. Ἐπίσκοπος Θερμῶν κ. Δημήτριος, οἱ Πανοσιολ. Ἀρχιμανδρίτης κ. Βαρθολομαῖος, Ἀρχιγραμματεύς τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου, καί Δευτερεύων κ. Ἀνδρέας, οἱ Ἐντιμ. κ. κ. Νικόλαος Μαγγίνας, Δημοσιογράφος - Φωτογράφος, Πέτρος Μπαζγκάρλο, Γραμματεύς τῶν Πατριαρχείων, καί Ἰωάννης Γιλμάζ ἐκ μέρους τῶν νέων τῆς Πόλεως, καί ἡ Εὐγεν. κ. Angela Caliaro, μέλος τῆς ΡΚαθολικῆς Κινήσεως τῶν Focolari. 
Τόν Πατριάρχην προέπεμψεν ἐν τῷ ἀεροδρομίῳ ὁ Σεβ. Πατριαρχικός Ἐπίτροπος Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως καί Μαδύτου κ. Στέφανος, Πρωτοσυγκελλεύων, ἐνῷ, σύν Θεῷ, Οὗτος θά ἐπιστρέψῃ εἰς τήν Πόλιν τό ἑσπέρας τοῦ Σαββάτου, 27ης τ.μ. 
Εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου 

Έφτασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Μακεδονία 
Περιοδεία στη Μακεδονία πραγματοποιεί από σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με πρώτο σταθμό το Ακριτοχώρι Σερρών, της μητρόπολης Σιδηροκάστρου, όπου θα επισκεφθεί το απόγευμα το Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου, προκειμένου να εγκαινιάσει το νέο καθολικό του, το οποίο έχει οικοδομηθεί με την παραδοσιακή βυζαντινή αρχιτεκτονική και τεχνοτροπία. 
Ο κ. Βαρθολομαίος έφτασε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις 2.45 μ.μ. όπου του έγινε επίσημη υποχοδή και σε περίπου μιάμιση ώρα θα γίνει δεκτός στο Βαμβακόφυτο από τις τοπικές αρχές και στην πλατεία του Ακριτοχωρίου από τους κατοίκους. Ακολούθως, θα μεταβεί στο μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου, όπου θα τον προσφωνήσει και θα τον καλωσορίσει ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος και η ηγουμένη του μοναστηριού, γερόντισσα Ιακώβη. Ήδη, στη μονή έγινε υποδοχή της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Ορους και σε λίγη ώρα πρόκειται να γίνει και η υποδοχή του ο αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου. 
Στις 5:30 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει ο πανηγυρικός εσπερινός των εγκαινίων, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη. 
Το μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου διατηρεί πνευματικούς δεσμούς με τη μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους, η οποία βοήθησε μεταξύ άλλων στην διαμόρφωση του νέου καθολικού της γυναικείας μονής. 
Ο κ. Βαρθολομαίος θα παραμείνει στην περιοχή του δήμου Σιντικής για τέσσερις ημέρες και θα επισκεφθεί χωριά, μοναστήρια και σχολεία, τη λίμνη Κερκίνη και το οχυρό του Ρούπελ. 
Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αναχωρήσει για τη Σιάτιστα, όπου θα γίνει δεκτός στις 4 το απόγευμα έξω από το δημαρχείο από τον δήμαρχο της πόλης, από τον μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλο και πλήθος πιστών και στη συνέχεια θα συμμετάσχει, μαζί με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στις εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου Δημητρίου. 
Πηγή: ΑΜΠΕ
Αυτή την ώρα τελείται στο Καθολικό του Ι. Ησυχαστηρίου του Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι, ο πανηγυρικός Εσπερινός των Εγκαινίων χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails