________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/27/2012

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΒΟΪΟΥ - Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΑ


Σε επίτιμο δημότη Βοίου (τον πρώτο του νεοσύστατου Δήμου Βοίου) ανακηρύχτηκε χθες το βράδυ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, κατά την διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης στο Τραπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας. Όπως τόνισε η Δήμαρχος Βοίου Παναγιώτα Ορφανίδου το δημοτικό συμβούλιο αναγνωρίζει στο πρόσωπο του κ. Βαρθολομαίου ένα θεάρεστο έργο τόσο σε εκκλησιαστικό όσο και εθνικό επίπεδο, χαρακτηρίζοντας τον ακάματο εργάτη του Ευαγγελίου, ακαταπόνητο σπορέα της αλήθειας ο οποίος επιβάλλεται με το διεθνές κύρος του.

Η κ. Ορφανίδου εξέφρασε επίσης την αμέριστη συμπαράσταση της για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και στάθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες του για την προστασία του περιβάλλοντος. Σημείωσε απευθυνόμενη στον πατριάρχη ότι «δεν ανήκετε σε εκείνους που βρήκαν τρόπο να καθίσουν άνετα στο σταυρό, που ο λόγος τους δεν έχει καμίαν απήχηση στους τραγικούς μας καιρούς».

Στη συνέχεια οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας παρουσίασαν ένα μουσικό πρόγραμμα, ενώ μετά το τέλος της ο Οικουμενικό πατριάρχης τους προσκάλεσε στην Κωνσταντινούπολη για να περιηγηθούν στην ιστορία του γένους. 
Νωρίτερα το απόγευμα χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε διαδοχικά το Αρχοντικό της Πούλκως, την διατηρητέα κατοικία Ντέρου και τον μεταβυζαντινό ναό της Αγίας Παρασκευής Σιάτιστας. 
Επίσης, ο  Πατριάρχης τίμησε χθες τον επιχειρηματία και ευεργέτη Νίκο Παπαγεωργίου για την πολύχρονη προσφορά στα κοινά με τη χειροθεσία του σε άρχοντα οφφικιάλο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails