________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/24/2012

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: "Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αγωνίζεται κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού"

Ηράκλεια, των Νίκου Παπαχρήστου και Νίκου Μαγγίνα 
Με ενθουσιασμό και χειροκροτήματα καλωσόρισαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. και Γενικού Λυκείου και Γυμνασίου Ηράκλειας. Εκπρόσωπος των μαθητών ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την επίσκεψη στο σχολείο τους και την επικοινωνία μαζί τους και ζήτησε την συμβολή του για την μεγαλύτερη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου για την ευκαιρία που του έδωσε να βρεθεί με τους μαθητές στους οποίους έδωσε πατρικές συμβουλές. Θυμήθηκε τα χρόνια του στα θρανία και στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης, η οποία όπως είπε παραμένει κλειστή από το 1971 και τους κάλεσε να αξιοποιούν κάθε στιγμή της ζωής τους για γνώση. Και σε αυτήν την πορεία τους, σημείωσε ο Πατριάρχης, έχουν κοντά τους καθηγητές και τους γονείς τους. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ομιλία του έστειλε και ένα σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο αγωνίζεται κατά των διακρίσεων και κατά του ρατσισμού, όπως είπε είναι ένας αγώνας "για την αποστολή ορθοδόξου μαρτυρίας στους μη ορθοδόξους αδελφούς ακόμη και στους μη χριστιανούς, αγώνας για την καλλιέργεα της ιδέας της ανοχής και της κατανόησης της διαφορετικότητας του άλλου, αγώνας εναντίον των φυλετικών διακρίσεων,εναντίον του ρατσισμού,αγώνας για να δείξουμε σε όλους ότι είμαστε μαθητές του Χριστού, Χριστιανοί.
Και πώς θα το δείξουμε; Eάν αγαπάμε ο ένας τον άλλο χωρίς διακρίσεις, χωρίς όρια, χωρίς κρατούμενα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails