________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/22/2012

Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ


Σιδηρόκαστρο, των Νίκου Παπαχρήστου και Νίκου Μαγγίνα 
Με ενθουσιασμό, χειροκροτήματα, εκδηλώσεις αγάπης, ροδοπέταλα, φωνάζοντας «Άξιος» και ζητώντας «την ευχή και την ευλογία σας», εκατοντάδες κάτοικοι του Σιδηροκάστρου υποδέχθηκαν τον δικό τους Πατριάρχη, τον Πατριάρχη του Γένους. 
Ο Δήμαρχος του ενιαίου δήμου Σιντικής Απόστολος Καρύδας καλωσόρισε τον Πατριάρχη στην ακριτική πόλη του Σιδηροκάστρου και αναφέρθηκε στην ιστορία του τόπου. Στην υποδοχή παρέστησαν οι Μητροπολίτες Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ, Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, οι Καθηγούμενοι των Αγιορείτικων Μοναστηριών Ξενοφώντος και Παντοκράτορος, Αρχιμ. Αλέξιος και Αρχιμ. Γαβριήλ, η Καθηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου Τιμίου Προδρόμου, Γερόντισσα Ιακώβη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παν. Ψωμιάδης, βουλευτές, Ιερείς και Αξιωματικοί, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων. 


Ακολούθως εν πομπή ο Οικουμενικός Πατριάρχης, συνοδευόμενος από τον επιχώριο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου, μετέβησαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου τελέστηκε δοξολογία. Ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου στην ομιλία του μίλησε με θέρμη για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη του Γένους αλλά και για τις προσπάθειες και το έργο της τοπικής Εκκλησίας και του λαού της που διακρίνεται για το αγωνιστικό φρόνημά του και την αγάπη του προς την Μητέρα Εκκλησία.


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που πλήττει και την Ελλάδα,επισημαίνοντας ότι η Μητέρα Εκκλησία προτρέπει πάντοτε τους Έλληνες που επισκέπτονται το Φανάρι, να αντιμετωπίσουν την κρίση με υπομονή και εμπιστοσύνη στο Θεό. Όπως είπε δεν αρκούν οι προσπάθειες για την ανάκαμψη των οικονομικών μεγεθών και την βελτίωση των αριθμών αν δεν στρέψουμε την καρδιά μας προς το Θεό και αν δεν αγαπήσουμε τον πλησίον μας,όπως τον εαυτόν μας. 


Αμέσως μετά ο Οικουμενικός Πατριάρχης εγκαινίασε το νέο εκκλησιαστικό μουσείο της Μητροπόλεως,επισκέφθηκε τα γραφεία της Μητροπόλεως και το Επισκοπείο, καθώς και ιδρύματα της τοπικής Εκκλησίας. Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης όπου τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κυρού Ιωάννη.

Ο Δήμαρχος Σιντικής πρόσφερε στον Πατριάρχη ένα ζωγραφικό πίνακα με άποψη του Σιδηρόκαστρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails