________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/15/2015

Πάσχα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Ζυρίχη (φωτογραφίες)

Εκ της Ι. Μητροπόλεως Ελβετίας
Με λαμπρότητα εορτάσθηκε το Πάσχα στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου στη Ζυρίχη, τον οποίο ωκοδόμησε η ευσέβεια, η αφοσίωσις και η προσφορά του αειμνήστου Άρχοντος Μεγάλου Λογοθέτου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Παναγιώτου Αγγελοπούλου και της οικογενείας αυτού, εις μνήμην του μακαριστού αδελφού του Δημητρίου. 
Της ιεράς ακολουθίας της Αναστάσεως και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λαμψάκου κ. Μακάριος, συμπαρισταμένου του Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Εμμανουήλ Σημανδηράκη. 
Καθ᾽ όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα πλήθος πιστών κατέκλυε τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, μεταξύ των οποίων παρίσταντο συμπροσευχόμενοι: ο Πρέσβυς της Ελλάδος στη Βέρνη, Εξοχώτατος κ. Χαράλαμπος Μάνεσης, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος και της Ενορίας, Άρχων Καστρίνσιος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Σωτήριος Χατζημηνάς μετά του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Επίτιμος Πρόξενος της Κύπρου και ο Άρχων Ακτουάριος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Αθανάσιος Γκέρτσος. 
Την κυριώνυμον ημέραν της Αναστάσεως, Κυριακή του Πάσχα, ετελέσθη ο Εσπερινός της Αγάπης, κατά τον οποίο, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου κ. Μακαρίου, ανεγνώσθη το Ευαγγέλιο σε διάφορες γλώσσες, ήτοι, στα ελληνικά, γερμανικά, γαλλικά, αγγλικά, αραβικά, ιταλικά, συριακά, καθώς επίσης και εις το ηρωικόν εξάμετρον υπό του Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Εμμανουήλ Σημανδηράκη. 
Προ της απολύσεως ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λαμψάκου κ. Μακάριος ωμίλησε στο εκκλησίασμα δια την σημασίαν της ημέρας της Αναστάσεως του Κυρίου και μετέφερε τις πασχάλιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Ιερεμίου. Μετά την απόλυση οι πιστοί έψαλαν όλοι μαζί το “Χριστός Ανέστη” και ο Θεοφιλέστατος διένειμε σε όλους τα πασχαλινά αυγά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails