________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/19/2015

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ (ΦΩΤΟ)


Πατριαρχική Θεία Λειτουργία σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικήτα του Νέου Σερρών, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.
Συλλειτούργησαν οι  Μητροπολίτες: Γορτύνης Μακάριος και Σηλυβρίας Μάξιμος, οι οποίοι συνοδεύουν επισήμως τον Πατριάρχη, Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και της Ιεράς Συνόδου, Βρεσθένης Θεόκλητος, Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου Δωρόθεος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεος, Πατρών Χρυσόστομος, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης, Iερισσού, Aγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητος και ο οικείος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος.
Παρέστη ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και παρέστησαν, επίσης, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Τοπικών Αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικών συλλόγων και οργανισμών και εκατοντάδες πιστοί.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ομιλία του αναφέρθηκε στους νεομάρτυρες και κάλεσε τους πιστούς να υπομένουν κάθε δυσκολία και λύπη τονίζοντας πως «οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί καλούμαστε να υπομένουμε με χαρά κάθε δυσκολία από οπουδήποτε κι αν αυτή προέρχεται». Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Εμπνεόμαστε από τον ηρωισμό του Αγίου Νικήτα και από τον ηρωισμό των σύγχρονων μαρτύρων της Μέσης Ανατολής». 
«Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα έχετε τη διαρκή δέηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου» τόνισε, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετά το πέρας της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό Αγ. Νικήτα Σερρών και πρόσθεσε: «Ευχόμαστε όταν θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα, να έχετε ξεπεράσει την κρίση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails