________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/19/2015

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ΣΕΡΡΩΝ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συνεχίζοντας την επίσημη επίσκεψή Του στην Ι. Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης  χοροστάτησε απόψε στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικήτα Σερρών. 
Συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες: Γορτύνης Μακάριος και Σηλυβρίας Μάξιμος, που συνοδεύουν τον Πατριάρχη, Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και της Ιεράς Συνόδου, Βρεσθένης Θεόκλητος, Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου Δωρόθεος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεος, Πατρών Χρυσόστομος, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης και ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος.

Να σημειωθεί πως στον Ι. Ναό μεταφέρθηκε από το Βέρμιο η ιερά εικόνα της Παναγίας της Σουμελά, προς προσκύνησιν υπό των πιστών. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στην σημαντική ιστορία της πόλης και στη ζωή και στο έργο του Αγίου Νικήτα. "Βρισκόμαστε νοερώς πάντοτε μαζί σας" είπε ο Πατριάρχης και υπογράμμισε πως "ενδιαφερόμαστε για το λαό της ιστορικής αυτής πόλης και για τα ζητήματα που σας απασχολούν. Mας εμπνέει η ιστορία και η προσφορά του τόπου και του λαού σας".
Στην ομιλία του ο Πατριάρχης κάλεσε τους πιστούς να "μην απελπίζονται στο πέλαγος των πειρασμών της ζωής, μόνο να πιστεύουν".
Αύριο το πρωί, Κυριακή του Θωμά, ο Πατριάρχης θα προστή Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στον Ι. Ναό Αγίου Νικήτα του Νέου Σερρών, το απόγευμα θα επισκεφθεί το Διοικητήριο Σερρών και αργότερα θα παραστεί σε εκδήλωση της Μητροπόλεως στην αίθουσα "Αστέρια" του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών υπό τον τίτλο "Η Εκκλησία του Χριστού που παροικεί στις Σέρρες".
Δείτε εδώ βίντεο με την υποδοχή του Πατριάρχου στις Σέρρες (17-4-2015)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails