________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/24/2015

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΩΝ


Με την ευκαιρία της 100ής επετείου της γενοκτονίας των Αρμενίων, Σύρων και Ελλήνων-Ποντίων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Απριλίου στον Καθεδρικό Ναό (Dom) του Βερολίνου εκδήλωση μνήμης, με την παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού, ακαδημαϊκού και θρησκευτικού χώρου. 
Επίσημα προσκεκλημένος παρέστη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος και με την ιδιότητα του Προέδρου της Ορθόδοξης Επισκοπικής Συνέλευσης Γερμανίας. 
Επίσημα εκπροσωπήθηκαν επίσης η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, οι Προτεστάντες, η Αρμενική Εκκλησία Γερμανίας και η Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία. 
Σκοπός της εκδήλωσης όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές ήταν η διεύρυνση της αναγνώρισης της Γενοκτονίας και η διατήρηση της μνήμης για το 1,5 εκατομμύριο Αρμενίους, τους Σύρους και τις εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων Ποντίων που θανατώθηκαν. 
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Joachim Gauck. Την τελετή πλαισίωσαν με τραγούδια Αρμενική Παιδική Χορωδία κοριτσιών και στα Αραμαϊκά η τραγουδίστρια Maria Kaplan.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails