________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/31/2016

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΝΤΟΣΚΑΛΙΟΥ (ΦΩΤΟ)


Φωτογραφίες από τη σημερινή κοπή της Βασιλόπιτας στην Αγία Κυριακή Κοντοσκαλίου, μετά την Ακολουθία του Εσπερινού, που τελέστηκε στο Αγίασμα του Αγίου Βασιλείου, το οποίο βρίσκεται στο ναό. 
Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος, επόπτης της Περιφερείας Υψωμαθείων, πλαισιωμένος και από τους ιερείς π. Βασίλειο, π. Στυλιανό και π. Κωνσταντίνο. 


1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Ιεροκήρυξ Ι. Μ. Κίτρους.3 Ιανουαρίου 2017 - 10:20 π.μ.

    Υψωμαθειά. Μια ρωμαίϊκη περιφέρεια με ιστορία και αρκετές Εκκλησίες. Μια περιφέρεια με δραστηρίους κατοίκους. Αυτήν την περιφέρεια ανέλαβε ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος ύστερα από πρόταση του Παναγιωτάτου Πατριάρχου μας κυρίου Βαρθολομαίου και έπειτα από την παραίτηση του επί πολλά χρόνια υπηρετήσαντος ως Επόπτου, Μητροπολίτου Μύρων Χρυσοστόμου. Η κοπή της πίττας με την παρουσία του Αγιου Σηλυβρίας κυρίου Μαξίμου, των κληρικών και των πιστών της περιφερείας, δείχνει ότι αρχίζει να φυσά ένας νέος αέρας και σε αυτήν την περιφέρεια. Η Ρωμηοσύνη υπάρχει σε όλη την Πόλη και δραστηριοποιείται. Η Ρωμηοσύνη κάτω από την σκιά της Μεγάλης Εκκλησίας κινείται, είναι ζωντανή, και πάντοτε παρούσα, παρά τις κατά καιρούς προβλέψεις ορισμένων πού θέλουν τον τέλος και τον θάνατό της. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά στον Άγιο Σηλυβρίας και σε όλους τους Ρωμηούς των Υψωμαθειών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails