________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/01/2018

Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης έργων Ελλήνων και Τούρκων καλλιτεχνών από τον Οικουμενικό Πατριάρχη


O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 το απόγευμα, μετά την ανακήρυξή του σε Επίτιμο Πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, επισκέφθηκε την αίθουσα της Πινακοθήκης της ΕΜΣ και εγκαινίασε την διαπολιτισμική εικαστική έκθεση με τίτλο: «TURKCELL - Η Τέχνη στην Επικοινωνία» - που είχε πραγματοποιηθεί και στην Αθήνα - την οποία διοργανώνει ο Εκπαιδευτικός Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ίμβρου, με τη συμμετοχή έργων εικοσιπέντε Ελλήνων και εικοσιπέντε Τούρκων καλλιτεχνών. 
«Η επικοινωνία είναι απαραίτητος δρόμος για να φτάσουμε στην κοινωνία δηλαδή στη σχέση φιλίας και αγάπης. Η σύγχρονη εποχή μας προσφέρει νέους τρόπους ταχείας επικοινωνίας ένας από τους οποίους είναι και η κινητή τηλεφωνία. Η Turkcell είναι η μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας της Τουρκίας. Όμως δεν αρκείται στην εμπορική προώθηση του τηλεφωνικού προϊόντος. Πολύ συχνά τιμά το όνομα της με έργα -γέφυρες ιδιαίτερης κοινωνικής ευαισθησίας και αγάπης που φέρνουν τους ανθρώπους πολύ πλησιέστερα μεταξύ τους, από ότι μια τηλεφωνική συνδιάλεξη» είπε ο κ. Βαρθολομαίος. Αναφέρθηκε, μάλιστα, στην οικονομική συνεισφορά της εταιρίας για την κατασκευή και τον εξοπλισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων στο γυμνάσιο - λύκειο, στο χωριό Αγρίδια της Ίμβρου, το οποίο εγκαινιάστηκε το Μάιο του 2017 και συνεχάρη την εταιρία και τους συντελεστές της έκθεσης. «Επιχειρεί να στήσει μια γέφυρα φιλίας και κοινωνίας, μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων, Τουρκίας και Ελλάδος, μέσω της τέχνης και του πολιτισμού, για αυτό και είναι εξαιρετικά πολύτιμη» είπε ο κ. Βαρθολομαίος. 
Παρόντες, μεταξύ άλλων ήταν ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Ορχάν Γιαλμάν Οκάν, υψηλόβαθμο στέλεχος της Turkcell, ο πρόεδρος της ΕΜΣ, στελέχη και μέλη ομογενειακών και Ιμβριακών πολιτιστικών σωματείων, κ.α. 
Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρώτος πρόεδρος του Εκπαιδευτικού - Πολιτιστικού Συνδέσμου Ίμβρου, Λάκης Βίγκας, Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε.
Η έκθεση το επόμενο διάστημα θα ταξιδέψει σε Σμύρνη και σε Κωνσταντινούπολη και θα καταλήξει αρχές του επόμενου χρόνου στην Ίμβρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails