________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/28/2018

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΨΩΜΑΘΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΦΩΤΟ)


Το Σάββατο, 27 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η οργανωθείσα από τον ιστορικό Σύνδεσμο Υψωμαθείων εκδρομή στην πόλη των Σαράντα Εκκλησιών (Kırkaleri) στην Ανατολική Θράκη, με την συμμετοχή 70 πιστών από τα Ψωμαθειά και άλλες περιοχές της Πόλης, υπό την ηγεσία του Σεβ. Μητροπολίτου Σηλυβρίας κ. Μαξίμου, επόπτου της Περιφερείας Υψωμαθείων.
Ο όμιλος των εκδρομέων περιηγήθηκε από στελέχη του Δήμου στην πόλη των Σαράντα Εκκλησιών και συγκεκριμένα στο νεολιθικό οικισμό της πόλης, στο Μουσείο και στο χώρο όπου ευρίσκεται ο ρωμέϊκος μαχαλάς και το ρωμέϊκο σχολείο, καθώς και στο Μουσείο "Κεμάλ Ατατούρκ". Το μεσημέρι, ο Εντιμ. Δήμαρχος κ. Mehmet Siyam Kesimoğlu παρέθεσε πλούσιο δείπνο και χαιρέτισε με θερμά λόγια την παρουσία του ομίλου. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Στυλιανός Γκιουλγκιούν ευχαρίστησε τον Εντιμ. κ. Δήμαρχο για την πλουσία φιλοξενία και στη συνέχεια έγινε ανταλλαγή δώρων. Το απόγευμα, ο όμιλος επισκέφθηκε τα ερείπια του Βουλγαρικού Ναού στο χωριό Koyunbaba και την Βιζύη, όπου περιηγήθησαν στο Ναό της Αγίας Σοφίας και στην Ακρόπολη. 
Για την επιτυχή και άριστη οργάνωση της εκδρομής οφείλονται ευχαριστίες στο δραστήριο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου και στον Πρόεδρο κ. Στυλιανό Γκιουλγκιούν.

Στο ρωμέϊκο μαχαλά των Σαράντα Εκκλησιών
Ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος με τον δημαρχο του kirklaleri  (Σαράντα Εκκλησίες)
Κατά πάσα πιθανότητα το Μητροπολιτικό Μέγαρο των Σαράντα Εκκλησιών
Πλάκα απο το Κοιμητήριο της πόλεως Babaeski
η οποία βρίσκεται στο Μουσείο της πόλης των Σαράντα Εκκλησιών
Από το μουσείο νεολιθικού οικισμού
Ρωμέϊκο σπίτι στις Σαράντα Εκκλησίες
Επιγραφή της Ρωμέϊκης οικίας 
Βουλγαρικός Ναός στο Koyunbaba
Το ρωμέϊκο σχολείο των Σαράντα Εκκλησιών
Ρωμέϊκο σπιτι στις Σαράντα Εκκλησίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails