________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/02/2018

Ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΙΝΑ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ "ΡΟΜΦΑΙΑ"


Ο «ιερομόναχος Ευγένιος» και η Κορίνα Σαντοριναίου – αγνώστων λοιπών στοιχείων – είναι οι δύο νέοι «φαεινοί» αστέρες του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Ρομφαία», οι οποίοι έχουν αναλάβει να μας «διαφωτίσουν» για τις ρωσικές θέσεις περί το Ουκρανικό, με σχετικά άρθρα και ρεπορτάζ. 
Με ρώτησε ένας φίλος: «Πιστεύεις ότι πρόκειται για τον ιερομόναχο Ευγένιο που αποτειχίστηκε και δημοσίευσε την αποτείχισή του στο διαδίκτυο; 


Η Κορίνα, με ρώτησε άλλος φίλος, ποια μπορεί να είναι; Λες να είναι η πιτσιρίκα από το σήριαλ «Πάτερ Ημών», με πρωταγωνιστή τον Κώστα Καρρά και την Ελένη Μενεγάκη; Τώρα θα έχει μεγαλώσει και γιατί να μη γίνει εκκλησιαστική συντάκτρια, αφού έπαιζε και στο «Πάτερ ημών». 
Τι σημασία έχει αν πρόκειται για υπαρκτά ή φανταστικά πρόσωπα; Ο εκδότης του Πρακτορείου «Ρομφαία» έχει αποδείξει πως ξέρει να …εφευρίσκει πρόσωπα και καταστάσεις και μάλιστα «αλαθήτως»! 
Ας μου επιτρέψει, μόνο, να του προτείνω δύο κάπως πιο …ρωσικά ονόματα, όπως Σέργιος και Σόνια! Για να είναι πειστικότερος. 
Ας μην αφήσουμε, όμως, ασχολίαστο κι ένα σημείο της συνέντευξης του μητροπολίτου Τσέρνομπιλ Παύλου, που μας αποκάλυψε η Κορίνα! 
Λέει για τους Εξάρχους του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία: «Αυτοί οι άνθρωποι είναι businessmen.» 
Και παρακάτω ο ίδιος ο μητροπολίτης Τσέρνομπιλ μας εισάγει πανηγυρικά σε μια άκρως επιχειρηματική λογική: "Θα ήθελα να δω τι θα γίνει με το Άγιον Όρος, όταν Ρώσοι και οι Ουκρανοί προσκυνητές σταματήσουν να κάνουν μεγάλες αγορές, όπως θυμίαμα, εικόνες και ελαιόλαδο. Αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν τέτοιες «κυρώσεις»." 
Κρίμα! Τέτοιες «κυρώσεις» θα ήσαν πολλαπλώς ωφέλιμες. Και γι’ αυτούς που θα τις επέβαλαν, αλλά και για εκείνους που θα τις υφίσταντο! 
Π.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails