________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/03/2015

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ (ΦΩΤΟ)


Εκ της Ι. Μητροπόλεως Βελγίου
Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή μεγάλου αριθμού νέων πραγματοποιήθηκε η σύναξη της νεολαίας και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, Εξαρχίας Κάτω Χορών και Λουξεμβούργου την 1η Μαΐου 2015 στο Συνεδριακό Κέντρο “La foresta” σε περιοχή της Λουβαίνης.
Περίπου 120 νέοι από το Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν επίκαιρα και διαχρονικά θέματα της Ορθοδοξίας. Το κεντρικό θέμα της φετινής ημερίδας ήταν "Αύτη η ημέρα Κυρίου".
Το πρόγραμμα το οποίο ακολουθήθηκε ήταν πλούσιο και εποικοδομητικό με διάφορα παιχνίδια μέσα στο δάσος της περιοχής καθώς και η ανάπτυξη του θέματος μέσα σε διαδραστικά εργαστήρια, να γνωριστούν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν γνώμες και απόψεις σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.
Η συνάντηση ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία σε διάφορες γλώσσες. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο π. Dominique Verbeke, ο οποίος έκανε μια εισαγωγή στο θέμα της Ημερίδας και την ευχαριστιακή διάσταση της έννοιας της ογδόης ημέρας, ως της Ημέρας Κυρίου.
Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου ο οποίος καλωσόρισε τους νέους και τους Ιερείς, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και συνέχισε με μια σύντομη ανάπτυξη του κυρίως θέματος. Έπειτα, οι νέοι ασχολήθηκαν με διάφορες δραστηριότητες μέσα στο δάσος ενώ οι Ιερείς ξεκίνησαν το πρώτο μέρος της συνεδρίας τους με κύριο ομιλητή τον π. Κωνσταντίνο Νευροκοπλή ο οποίος μίλησε περί των κανόνων της Εκκλησίας και τον τρόπο προσέγγισης των νέων.

Στη συνέχεια ακολούθησε διάλειμμα και έπειτα συνέχισε η συνεδρία των κληρικών με τον π. Κωνσταντίνο Κενανίδη, ο οποίος αναφερόμενος στους λόγους τους οποίους οδηγούν τους νέους στην απομάκρυνση από την Εκκλησία και σε διάφορές προτάσεις σχετικά με τη δημιουργία ενός συγκεκριμένου πλαισίου έμπνευσης και την ένταξή τους στη πνευματική και λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας.
Κατόπιν οι κληρικοί εργάστηκαν σε δύο γλωσσικές ομάδες και στο τέλος, ανέφεραν τα πορίσματα και τις προτάσεις τους στην ολομέλεια της ομάδας εργασίας. Οι ομάδες των νέων συνέχισαν και αυτές στα διαδραστικά εργαστήρια τα οποία ήταν χωρισμένα με βάση την γλώσσα ομιλίας των συμμετεχόντων, στα οποία έγινε προσπάθεια εμβάθυνσης του κυρίου θέματος, καθώς και στο ζήτημα της ποιμαντικής εφαρμογής των κανόνων της Εκκλησίας. (Ακρίβεια και Οικονομία)
Ακολούθως παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα και οι απόψεις από όλους τους παρευρισκόμενους, για την ημερίδα των νέων και ανακοινώθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα για την επόμενη συνάντηση της Ορθόδοξης Νεολαίας του Μπενελούξ, στις 16-18 Οκτωβρίου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails