________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/02/2015

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΗΛΥΒΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΕΞΗΡΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

Ο Τούρκος Δήμαρχος Σηλυβρίας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι (φωτ. αρχείου)

Τη συμβολή του νέου μητροπολίτη Σηλυβρίας, Μάξιμου, αλλά και του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην προσπάθεια επανασύνδεσης των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης με τις πατρογονικές τους εστίες και την αύξηση των επισκεπτών από την Ελλάδα προς την ιστορική αυτή πόλη, αναγνώρισε ο δήμαρχος Σηλυβρίας Εζτζάν Ισικλάρ κατά την επίσκεψή του στην δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα. 
Ο Ισικλάρ που επισκέπτεται εθιμοτυπικά την Καβάλα, ως επικεφαλής αποστολής από το δήμο Σηλυβρίας, έγινε δεκτός στο δημαρχείο της πόλης από μέσα σε κλίμα εγκαρδιότητας. Ο Τούρκος δήμαρχος σημείωσε με έμφαση ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπολίτες του γνωρίζουν τη σημασία που έχει ο Άγιος Νεκτάριος για τους Έλληνες χριστιανούς, καθώς το σπίτι του βρίσκεται στη Σηλυβρία. 
Ακόμη, είπε ότι από τη μεριά της δημοτικής αρχής θα γίνουν ακόμα περισσότερες προσπάθειες που θα κάνουν τους Έλληνες επισκέπτες να νιώθουν καλύτερα. Από την πλευρά της, η δήμαρχος Καβάλας υπογράμμισε ότι είναι χρήσιμες οι ανταλλαγές επισκέψεων σε όλα τα επίπεδα, γιατί έτσι δίνεται η δυνατότητα καλύτερης κατανόησης των δυο λαών, των αναγκών τους αλλά και της κοινής διαδρομής που έχουν μέσα στο διάβα της ιστορίας σε πάρα πολλές χρονικές περιόδους. 
Η αποστολή του δήμου Σηλυβρίας επισκέφθηκε το δημοτικό μουσείο Καπνού και ξεναγήθηκε (από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και αρχαιολόγο, Μιχάλη Λυχούνα) στην παλιά πόλη της Καβάλας, επάνω στη χερσόνησο της Παναγίας, όπως επίσης στο Κάστρο και στο Μεσαιωνικό Υδραγωγείο (Καμάρες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails