________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/31/2015

Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΤΟΥ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

φώτο αρχείου

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο κάθε χρόνο την 1η Σεπτεμβρίου εορτάζεται η εορτή της Ινδίκτου, δηλαδή της αρχής του νέου Εκκλησιαστικού Έτους, η Σύναξις της Παναγίας της Παμμακαρίστου, της οποίας η εικόνα φυλάσσεται στον Πατριαρχικό Ναό και η Ημέρα Προσευχής υπέρ της προστασίας του Περιβάλλοντος. 
Φέτος ο εορτασμός συμπίπτει με την Σύναξη της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα: 
Σήμερα στις 6 το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα χοροστατήσει στον Μ. Εσπερινό της εορτής, στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή.
Αύριο το πρωί στον Πατριαρχικό Ναό, θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία «εν Πατριαρχική και πολυαρχιερατική συγχοροστασία», καθώς θα συμμετέχει η Ιεραρχία του Θρόνου με αφορμή τις εργασίες της Συνάξεως αυτής. Κατά την Θεία Λειτουργία θα αναγνωσθεί, ως είθισται, και το μήνυμα του Πατριάρχου «επί τη ημέρα προσευχών υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος».
Μετά την Θεία Λειτουργία ο Πατριάρχης θα διαβάσει την νενομισμένη ευχή και Πράξη της νέας Ινδικτιώνος, την οποία θα υπογράψει στη συνέχεια και ακολούθως όλοι οι αρχιερείς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails