________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/28/2015

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΗΛΥΒΡΙΑ


Το μεσημέρι της Παρασκευής, 28 Αυγούστου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Σηλυβρίας κ. Özcan Işıklar και είχε συνεργασία για την προετοιμασία της εορτής του Αγίου Νεκταρίου στην γενέτειρά του.
Τον Μητροπολίτη Σηλυβρίας συνόδευαν ο κ. Νικόλαος Τσουπάκης, Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Καβάλας, ο Επιχειρηματίας κ. Αναστάσιος Φουρτούνας και ο κ. Θεόδωρος Μάμμης, Εκπαιδευτικός, καταγόμενος από τους Δελληώνες Σηλυβρίας.
Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, στις 9 Νοεμβρίου 2014, στο βυζαντινό υδραγωγείο (Kilise Sarnıcı) που βρίσκεται κάτω από τα ερείπια του ιστορικού βυζαντινού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, γνωστού ως του Αλεξίου του Απόκαυκου, ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ.  Μάξιμος, τέλεσε την Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου.
Φέτος ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015 με τη συμμετοχή εκατοντάδων προσκυνητών από την Ελλάδα, οι οποίοι έχουν ρίζες και καταγωγή από την Σηλυβρία και τους Επιβάτες. 
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον φετινό εορτασμό, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Μητροπολίτη Σηλυβρίας στο τηλ. 00905372479000. 

Ακρόπολη Σηλυβρίας. Ο δήμαρχος τοποθέτησε προθήκες με τα βυζαντινά μάρμαρα από τους ναούς
του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου και του Αγίου Σπυρίδωνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails