________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/02/2019

ΕΤΗΣΙΟ ΓΕΥΜΑ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ – ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΤΟΡΟΝΤΟ


Κάθε χρόνο, για τη γιορτή του Αποστόλου Πέτρου, προστάτου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο Καρδινάλιος Thomas Collins παραθέτει γεύμα στους Ρωμαιοκαθολικούς και Ορθοδόξους Αρχιερείς της περιοχής Τορόντο. Το Νοέμβριο, για τη γιορτή του Αποστόλου Ανδρέου, προστάτου του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος παραθέτει γεύμα για τους Ορθοδόξους και Ρωμαιοκαθολικούς Αρχιερείς περιοχής Τορόντο. 
Στο εφετινό γεύμα, παρακάθισαν από Ρωμαιοκαθολικής πλευράς ο Καρδινάλιος Thomas Collins και οι βοηθοί του Επίσκοποι: John A. Boissonneau και Wayne Kirkpatrick. Από Ορθοδόξου πλευράς, ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος, ο Επίσκοπος Μητροφάνης (Σερβική Εκκλησία), ο Επίσκοπος Ιωάννης-Κασσιανός (Ρουμανική Εκκλησία) και ο Επίσκοπος Andriy (Ουκρανική Εκκλησία). Συμμετείχαν επίσης, ο π. Anthony Lohale, υπεύθυνος Διεκκλησιαστικών Σχέσεων Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και ο π. Παναγιώτης Αυγερόπουλος υπεύθυνος Διεκκλησιαστικών Σχέσεων Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Καναδά. 
Το γεύμα ήταν θαυμάσιο και οι συζητήσεις περιεστράφησαν γύρω από τα θέματα: Ευθανασία. Εκτρώσεις. Μετανάστευση και πολιτική κατάσταση στον Καναδά. Συμφωνήθηκε, οι δύο Εκκλησίες, Ρωμαιοκαθολική και Ορθόδοξη να ενεργούν πάντονε από κοινού για τα θέματα αυτά. 
Από το Γραφείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά 
30 Ιουλίου, 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails