________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/23/2019

ΑΔΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΨΑΛΛΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ (ΦΩΤΟ)


Χθες Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019, στον Ι. Ναό της Παναγίας της Κουμαριώτισσας στο Νιχώρι του Βοσπόρου, επί τη Αποδόσει της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου. 
Ακολούθως, στον προαύλιο χώρο της Παναγίας Κουμαριώτισσας, στο πλαίσιο του φεστιβάλ ΘΕΟΤΟΚΕΙΑ πραγματοποιήθηκε συναυλία της χορωδίας “ιστός”. 
Η χορωδία αποτελείται από τουρκόφωνους ερασιτέχνες, η πλειονότητα των οποίων δεν γνωρίζει την ελληνική γλώσσα. Ωστόσο, όλοι τους προέρχονται από διαφορετικές εθνοτικές ομάδες (Ρωμιοί, Αρμένιοι, Κούρδοι, Τούρκοι, Ελλαδίτες, Εβραίοι, Αλεβίτες, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι) που ζουν στην Πόλη και τους ενώνει η αγάπη και το ενδιαφέρον τους για την κοινή μουσική παράδοση της ανατολικής Μεσογείου. Το ρεπερτόριο περιλάμβανε ελληνόφωνα παραδοσιακά τραγούδια από περιοχές του ελλαδικού χώρου και της Μικράς Ασίας. 
Τη χορωδία πλαισίωσε ορχήστρα Τούρκων και Ελλήνων μουσικών.
Την εκδήλωση παρουσίασε στο πολυπληθές κοινό, που κατέκλυσε τον αυλόγυρο του Ναού, ο Πρόεδρος της Κοινότητος Νεοχωρίου, Λάκης Βίγκας, Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε. και εμπνευστής των εκδηλώσεων "Θεοτόκεια". 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails