________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/16/2019

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΑΛΛΙΑΣ (ΦΩΤΟ)


Εκ της Ι. Μητροπόλεως Γαλλίας
Στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων χοροστάτησε και λειτούργησε την Πέμπτη 15 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ. 
Κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου Sébastien Jambou. 
 Ο Μητροπολίτης Γαλλίας μίλησε εκτεταμένα για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κάνοντας αναφορές στους Πατέρες της Εκκλησίας που αναλύουν τη θέση Της στο σχέδιο της Θείας Οικονομίας για τη σωτηρία του ανθρώπου. Επίσης αναφέρθηκε στα πολλά προσωνύμια που ο λαός μας έχει προσδώσει στην Παναγία, ως έκφραση ευλαβείας. 
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε παραινετικούς λόγους στον νέο Πρεσβύτερο π. Sébastien.



Ολονύκτια αγρυπνία στο Σολάν της Γαλλίας 
Ολονύκτια αγρυπνία ετελέσθη στην Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης Σολάν στη Νότια Γαλλία, Μετόχι της Ι. Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, επί τη μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. 
Η αγιορείτικη αγρυπνία ξεκίνησε στις οκτώ το βράδυ την παραμονή της εορτής και ολοκληρώθηκε στις δώδεκα το μεσημέρι της επομένης ημέρας. 
Των ιερών ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, συμπαραστατούμενος υπό του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτου Ελισσαίου. Πλήθος προσκυνητών κατέφθασε στην Ι. Μονή από μεγάλες αποστάσεις και παρέμεινε καθ' όλη τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών. 
Μετά τη Θεία Λειτουργία παρετέθη τράπεζα, όπου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος μετέφερε την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και μίλησε στις μοναχές και τους προσκυνητές για την εορτή. Τον Θεοφιλέστατο προσφώνησε ο Γέροντας Ελισσαίος και η Ηγουμένη της Ι. Μονής, μοναχή Υπατία, καλωσορίζοντάς τον και ευχαριστώντας τον για τη συμμετοχή στην πανήγυρη. 


Ο Θεοφιλέστατος στο λόγο του μεταξύ άλλων τόνισε χαρακτηριστικά "η Θεοτόκος δεν χρειάσθηκε να συγγράψει έργα ούτε να κηρύξει τα πλήθη για να μεταφέρει το λόγο του Χριστού. Με την εύγλωττη σιωπή της δίδαξε τους πάντες. Με τη σιωπή κέρδισε τον σεβασμό και την αγάπη των πρώτων Χριστιανών που στην εικόνα της γονάτιζαν και στο όνομά της έβρισκαν την μητέρα που θα μεταφέρει την προσευχή τους στο Θεό με παρρησία. Έτσι συνεχίζουμε μέχρι σήμερα όλοι μας, έχοντας τη Θεοτόκο ως προστάτη και οδηγό, προσφεύγουμε σε αυτή με κάθε ευκαιρία". 
Στη γυναικεία Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης Σολάν εγκαταβιούν δεκαεπτά μοναχές και ασχολούνται με πολλά διακονήματα, μεταξύ των οποίων και με την αμπελουργία. 
Τα εγκαίνια της Ιεράς Μονής θα τελεσθούν στις 13 Οκτωβρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails