________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/27/2019

Η ενθρόνιση νέου Ηγούμενου στην Πατριαρχική Μονή Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού στο Essex


Την Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019, κατ’ εντολήν της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη σαν Αρχιεπίσκοπος στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού στο Essex για να τελέσει την ενθρόνιση του νέου Καθηγουμένου αυτής, Αρχιμ. Πέτρου. 
Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Νικήτας μετέφερε στο νέο Καθοδηγούμενο τις ευχές και ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχου και τόνισε τη μεγάλη τιμή η Ιερά Μονή να είναι Πατριαρχικό Σταυροπήγιο και να συνδέεται με το μαρτυρικό Φανάρι. Εξέφρασε δε την βεβαιότητα ότι ο Αρχιμ. Πέτρος θα συνεχίσει επάξια το έργο των προκατόχων του, του μακαριστού Αρχιμ. Σωφρονίου και του Προηγούμενου πλέον Αρχιμ. Κυρίλλου, και θα αναπτύξει έτι περαιτέρω το σωστό και παραδοσιακό μοναχικό πνεύμα.
Μετά την Ενθρόνιση ακολούθησε μοναστηριακή τράπεζα, περιήγηση στους διάφορους χώρους και σύντομη συζήτηση με τους εξομολόγους της Μονής για πατερικά θέματα.
Τον Σεβασμιώτατο συνόδευαν ο Αρχιμ. Αιμιλιανός Παπαδάκης, ο Αρχιδιάκονος Ευγένιος Τσαραμανίδης και ο Πατριαρχικός Διάκονος της Σειράς Καλλίνικος Χασάπης. 
Εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής
Φωτογραφίες: Πρωτοπρ. Ιωσήφ Παλιούρας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails