________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/24/2019

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ ΣΤΟ ΝΙΧΩΡΙ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ (ΦΩΤΟ)


Φοιτητές του Τμήματος Αραβικής Γλώσσας της Σχολής Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Πεκίνου, με επικεφαλής τον Ελλογιμ. Καθηγητή Δρ. Γου Μπινγκμπίγκ, επισκέφτηκαν την Κοινότητα Νεοχωρίου φιλοξενούμενοι από τον Ι.Ν. Παναγίας Κουμαριώτισσας, ανήμερα της πανηγύρεως αυτού, την 23η Αυγούστου ε.έ. 
Οι φοιτητές, επιδιώκοντας στο πλαίσιο των σπουδών τους να έρθουν σε επαφή και με άλλους πολιτισμούς, ταξίδεψαν στην Ιορδανία, Λίβανο, Ρωσία (Μόσχα, Αγ. Πετρούπολη) και Τουρκία (Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα). Στο περιηγητικό/ερευνητικό τους πρόγραμμα στην Τουρκία ενέταξαν και την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα. 
Στο Νιχώρι τους υποδέχτηκε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Αγαθάγγελος Σίσκος, Αρχειοφύλαξ των Πατριαρχείων και Ιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητάς μας, καθώς επίσης και ο Εντιμολ. κ. Παντελ. Βίγκας, Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε. και Πρόεδρος Εφοροεπιτροπής Ι.Ν. Παναγίας Κουμαριώτισσας. 


Ο π. Αγαθάγγελος στην ομιλία του προς τους φοιτητές αναφέρθηκε στην ιστορία του Νεοχωρίου, στους Ι. Ναούς του και στην ορθόδοξη παράδοση και λατρεία που αποτελεί κυτταρικό στοιχείο της Ρωμιοσύνης και του ανά την υφήλιο Ελληνισμού. 
Ο κ. Βίγκας παρουσίασε τη δομή και λειτουργία της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στη σύγχρονη Τουρκία και τις μειονότητες που συνυπάρχουν με την μουσουλμανική πλειονότητα στην Πόλη αλλά και σε άλλα μέρη της επικράτειας κι αποτελούν μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού αυτής της χώρας. Οι Κινέζοι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στον αύλειο χώρο της εκκλησίας και τους προσφέρθηκε κέρασμα. 
Στη συνέχεια του προγράμματός τους επισκέφθηκαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ι. Θεολογική Σχολή της Χάλκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails