________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/31/2019

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΒΑΛΟΥΚΛΗ - ΑΠΟΝΟΜΗ ΟΦΦΙΚΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑΝΝΑΡΑ (ΦΩΤΟ)

φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε απόψε, Σάββατο 31 Αυγούστου 2019, κατά την Ακολουθία του Εσπερινού της Ινδίκτου, Αρχής του Εκκλησιαστικού Έτους, στην Πατριαρχική Μονή Βαλουκλή, με την παρουσία πολλών ιεραρχών του Θρόνου και άλλων από την Ελλάδα. 
Ο Πατριάρχης απένειμε στο τέλος του Εσπερινού, στον ομότιμο καθηγητή Φιλοσοφίας Χρήστο Γιανναρά, το οφφίκιο του Άρχοντος του Μεγάλου Ρήτορος της Μ.τ.Χ.Ε.
Στη συνέχεια, στον αυλόγυρο της Μονής, παρουσίασε μουσικό πρόγραμμα ενώπιον του Πατριάρχου, των Αρχιερέων, των κληρικών, μοναχών και πιστών, η Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας (Αιτωλοακαρνανία).

Αύριο το πρωί στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου και συγχοροστατούντων των ιεραρχών του Θρόνου και των παρεπιδημούντων, οι οποίοι στο τέλος θα υπογράψουν, κατά την τάξιν, τον Κώδικα της Ινδίκτου. 
Αύριο στο Φανάρι γιορτάζεται η Παναγία η Παμμακάριστος, της οποίας η ιερά εικόνα τίθεται προς προσκύνησιν, και διαβάζεται το Πατριαρχικό Μήνυμα για την Ημέρα του Περιβάλλοντος, καθώς εδώ και τριάντα χρόνια (το 1989, επί Πατριάρχου Δημητρίου), το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανακήρυξε την 1η Σεπτεμβρίου ως ημέρα προσευχής για το Περιβάλλον.
Ακολουθεί αναλυτικό δελτίο τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails