________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/18/2020

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Κρήτη και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, στο Κολυμπάρι Χανίων, υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. 
Με αφορμή αυτή την επέτειο θυμόμαστε τις προσυνοδικές συνεντεύξεις που πραγματοποιήσαμε τέτοιες μέρες, στο διαδικτυακό κανάλι intv.gr, με σημαντικούς ανθρώπους που κατέθεσαν τις απόψεις τους για το μεγάλο αυτό γεγονός της Ορθοδοξίας. 
Αριστείδης Πανώτης, Χρήστος Γιανναράς, Μητροπολίτης Νιγηρίας Αλέξανδρος, Roni Bou Saba. 
Επιμέλεια - Παρουσίαση: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Αρβανίτης. 
Παραθέτουμε στη συνέχεια τα σχετικά videos. 


Μια συνέντευξη με τον θεολόγο καθηγητή Αριστείδη Πανώτη, Άρχοντα Μ. Ιερομνήμονα της Μ.τ.Χ.Ε. Κύριο θέμα της συνέντευξης η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδοξίας που συνήλθε στην Κρήτη τον Ιούνιο του 2016. 



Ο ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Χρήστος Γιανναράς, με αφορμή και για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας, ομιλεί για θέματα όπως: τί είναι Σύνοδος, ποιο το περιεχόμενο του όρου "Πατριαρχείο" σήμερα, ποιος ο σκοπός μιας Συνόδου στον καιρό μας, η αναγκαιότητα του Πρώτου στην Εκκλησία, το πρόβλημα του Ορθοδοξισμού, οι έννοιες "Αυτοκέφαλο" και "Αυτόνομο" ως αντίθετες στην ουσία της Εκκλησίας κ.α.



Μια πραγματικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νιγηρίας κ. Αλέξανδρο, για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας. Ο Μητροπολίτης Νιγηρίας ήταν μέλος της Πανορθοδόξου Γραμματείας και μέλος της Αντιπροσωπείας του δευτερόθρονου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, που έλαβε μέρος στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης.



Με αφορμή την απουσία του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αντιοχείας από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας που πραγματοποιείται στην Κρήτη, συνομιλούμε με τον Λιβανέζο θεολόγο, φιλόλογο και μεταφραστή Roni Bou Saba. Ποια η συμμετοχή του Πατριαρχείου Αντιοχείας στην Προσυνοδικές Διασκέψεις; Γιατί απουσιάζει τελικά η Αντιόχεια, ενώ είχε δηλώσει την συμμετοχή της; Ποια η αλήθεια γύρω από το θέμα της δικαιοδοσίας του Κατάρ; Ποιες νέες μητροπόλεις δημιουργεί το Πατριαρχείο Αντιοχείας στην Ευρώπη; Ποια τα πραγματικά προβλήματα του Πατριαρχείου λόγω του πολέμου και της μαζικής φυγής των Χριστιανών; Ο Αντιοχειανός θεολόγος Roni Bou Saba εξηγεί και προσπαθεί να δώσει απαντήσεις σ’ αυτά και σε άλλα ακόμη ερωτήματα του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails