________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/18/2020

ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΕΛΛΗΝΑ ΚΛΗΡΙΚΟΥ "ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ"


Ο γνωστός «αντι-οικουμενιστής» κληρικός Άγγελος Αγγελακόπουλος, με μακροσκελή επιστολή του προς τον μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ, που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, δηλώνει πως αποτειχίστηκε, έπαψε δηλ. να ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος, «λόγω του Ουκρανικού ζητήματος»! 
Έχουμε, δηλαδή, την πρώτη επίσημη αποτείχιση έλληνα κληρικού λόγω της αναγνώρισης της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας. 
Φυσικά την ευθύνη για την κατάστασή του φέρουν ακέραιη οι δύο μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος που τον εξέθρεψαν: ο Πειραιώς Σεραφείμ και ο Κυθήρων Σεραφείμ. 
Για χρόνια ο Πειραιώς Σεραφείμ τον είχε «στα κάγκελα» του «αντι-οικουμενισμού» και όταν τον «πέταξε» τον μάζεψε ο Κυθήρων, ο οποίος όφειλε να γνωρίζει τι πράττει. Κανονικά οι δύο αυτοί μητροπολίτες θα πρέπει να πρωτοστατήσουν τώρα στην καθαίρεσή του. 
Και με την ευκαιρία, έχει καθυστερήσει αναιτιολόγητα η καθαίρεση των δύο άλλων αποτειχισμένων κληρικών, του Θεόδωρου Ζήση και του Νικόλαου Μανώλη (Μητρόπολη Θεσσαλονίκης). 
Ελπίζουμε ότι θα γίνουν τα δέοντα και γρήγορα. 
Π.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails