________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/29/2020

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ ΧΕΙΡΩΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ (ΦΩΤΟ)


Κείμενο – φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας 
Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο τα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού εφαρμόζονται με σχολαστικότητα. 
Οι επισκέπτες και οι πιστοί θερμομετρούνται κατά την είσοδό τους στο Φανάρι, ενώ στην είσοδο του Πατριαρχικού Ναού έχουν τοποθετηθεί καλαίσθητες ξύλινες στήλες με απολυμαντικό. Επάνω έχει χαραχθεί ο θυρεός του Οικουμενικού Πατριάρχου και από κάτω σε τρεις γλώσσες, τουρκικά, αγγλικά και ελληνικά αναγράφεται: «Σταθμός απολύμανσης χεριών». Τέτοιες στήλες έχουν τοποθετηθεί και σε άλλα σημεία του Πατριαρχικού Οίκου. 
Διατίθενται και μάσκες προστασίες για όποιον το επιθυμεί. 

Θυμίζουμε ότι σε ανακοινωθέν της, προ ημερών, η Μ. Πρωτοσυγκελλία «συνιστᾶ ἰδιαιτέρως εἰς τούς χριστιανούς τούς ἀποτελοῦντας τό ἐνταῦθα ἄμεσον ποίμνιόν της νά ἐξακολουθήσουν νά τηροῦν ἐπιμελῶς τά συνιστώμενα ὑπό τῶν ἁρμοδίων μέτρα, ἤτοι: νά νίπτουν τακτικῶς τάς χεῖρας των, νά φέρουν ἐπί τοῦ προσώπου μάσκες, νά τηροῦν τάς μεταξύ των ἀποστάσεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails