________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/11/2014

Ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ στον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος θα επισκεφθεί την Ύδρα στις 19 Ιουνίου


Με αφορμή τα σημερινά ονομαστήρια του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, αρκετοί ιεράρχες και από την Εκκλησία της Ελλάδος επισκέφθηκαν την Κωνσταντινούπολη και το Φανάρι, προκειμένου να ευχηθούν από κοντά στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας.
Μεταξύ αυτών και ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ύδρας Άγγελο Κοτρώνη, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Ακίνδυνο Δαρδανό και τον διάκονο Νεκτάριο Δαρδανό, έγινε δεκτός από τον Πατριάρχη στο Πατριαρχικό Γραφείο.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνομίλησε μαζί τους και για την επικείμενη επίσκεψη του στην Ύδρα, στις 19 Ιουνίου, στο πλαίσιο ταξιδιού του στην Αθήνα. Ο Μητροπολίτης και ο Δήμαρχος Ύδρας προσέφεραν δώρα για τα ονομαστήρια του Πατριάρχου και παρακάθισαν όλοι στην Πατριαρχική Τράπεζα.
Ας σημειωθεί ότι Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απεδέχθη, με σχετικό Πατριαρχικό Γράμμα που δημοσιεύουμε εδώ, την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας για την ανακήρυξη του σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Ύδρας. 
Άλλωστε είναι η πρώτη φορά που Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί το ιστορικό νησί. 
Π.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails