________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/02/2014

ΤΟ ΛΑΜΠΡΟ ΚΟΝΤΣΕΡΤΟ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ


Με ένα λαμπρό κοντσέρτο επισφραγίστηκαν οι εκδηλώσεις για τα Εγκαίνια του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως στα Τίρανα. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών που παρέστησαν στους εορτασμούς, τίμησαν με την παρουσία τους και αυτή την μεγάλη γιορτή που διοργάνωσε κατά τρόπο άψογο η Εκκλησία της Αλβανίας, με εμπνευστή και καθοδηγητή τον ακούραστο Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. 
Το κοντσέρτο πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο που βρίσκεται κάτω από τον Καθεδρικό Ναό και συμμετείχαν:


Η Κρατική Όπερα των Τιράνων, η χορωδία "Άγιος Ιωάννης Κουκουζέλης", η νεολαία του Μπερατίου, το Οικοτροφείο του Αργυροκάστρου, νέοι της Κορυτσάς, η νεολαία των Τιράνων, η χορωδία του ραδιοφωνικού σταθμού της Αρχιεπισκοπής Αλβανίας. 
Οι διαφορετικές μουσικές και οι ποικίλοι χοροί ενθουσίασαν το κοινό που επιβράβευσε τους συντελεστές με παρατεταμένο χειροκρότημα. 
Ακολούθησε η προβολή ντοκιμαντέρ με το χρονικό της ανέγερσης του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως, καθώς και στιγμές - σταθμούς από το έργο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου. 
Την εκδήλωση έκλεισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος επήνεσε με θερμά λόγια όλους όσοι συμμετείχαν σ' αυτή την εορταστική βραδιά, και εξήρε το τιτάνιο έργο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails