________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/12/2014

Οι απόφοιτοι της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ στα πλαίσια μορφωτικού προγράμματος


Τριάντα απόφοιτοι της Ελληνορθόδοξης Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης, συνοδευόμενοι από τον Καθηγητή της Καινής Διαθήκης κ. Bruce Beck και τον πρωθιερέα της Σχολής π. Παναγιώτη Τσάμπερα Δρ. Θεολογίας, παρακολουθούν για δέκατη χρονιά φέτος στο Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ εντατικό μορφωτικό πρόγραμμα διάρκειας τριών εβδομάδων (60 ωρών), που περιλαμβάνει τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε διάφορα επίπεδα, εκπαιδευτικές εκδρομές σε μνημεία του πολιτισμού της Μακεδονίας και τριήμερη παραμονή στο Άγιον Όρος. 
Οι νέοι απόφοιτοι ξεκίνησαν το θερινό πρόγραμμά τους (21/5-20/6/2014) με προσκυνηματική επίσκεψη στον Σεπτό Οικουμενικό Θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως, όπου έγιναν δεκτοί από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, παρόντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου, λίγο πριν από την αναχώρησή τους για τα Ιεροσόλυμα και φιλοξενήθηκαν επί μία εβδομάδα στην Ιερά Μονή της Χάλκης. 
Εξάλλου κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια τριήμερης εκδρομής, παρακολούθησαν τα εγκαίνια του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Χριστού στα Τίρανα. 


Ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Καθηγητής Μιχαήλ Τρίτος και οι δύο Πρόεδροι, Καθηγητής Χρυσόστομος Σταμούλης και Καθηγητής Θεόδωρος Γιάγκου κατά την επίσημη συνάντηση με τους φιλοξενούμενους φοιτητές εξέφρασαν τη χαρά και την τιμή για την αναζωπύρωση των στενών δεσμών ανάμεσα στις δύο Σχολές, που εξασφαλίζεται και με την πραγματοποίηση αυτού του προγράμματος, το οποίο τελεί υπό την άμεση εποπτεία του Θεσσαλονικέως Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου, επιτίμου διδάκτορος του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ και τη φροντίδα της Καθηγήτριας του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ Δήμητρας Κούκουρα. Στην αντιφώνησή τους ο Πρωθιερέας π. Παναγιώτης Τσάμπερας εξέφρασε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη της Σχολής για τη θερμή φιλοξενία, ενώ ο Καθηγητής κ. Bruce Βeck επεσήμανε το υψηλό επίπεδο της γλωσσικής διδασκαλίας και την αρτιότητα του μορφωτικού προγράμματος στο σύνολό του. 


Τέλος, ο μεταπτυχιακός φοιτητής Παναγιώτης Χασιάκος εκ μέρους των αποφοίτων τόνισε τα εξής: «Αποτελεί εξαιρετική εμπειρία και τιμή για μας τους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού στην Βοστώνη να γνωρίσουμε από κοντά τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, τους καθηγητές και τους φοιτητές. Από την ώρα που ήρθαμε, όλοι εδώ μας έδειξαν καλοσύνη, φιλοξενία και προθυμία για την κάθε απορία μας, είτε μέσα στην τάξη είτε έξω στις εκδρομές μας. Επίσης, μας ενθαρρύνει και μας εμπνέει η γνωριμία με καθηγητές και φοιτητές σε ένα διαφορετικό και καινούργιο πλαίσιο, αλλά στην υπηρεσία της ίδιας Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η ευλογία είναι διπλή, διότι η Θεσσαλονίκη αποτελεί και μία στάση στην πορεία του παρόντος προσκυνήματός μας, το οποίο ξεκίνησε στην Κωνσταντινούπολη και μας έφτασε μέχρι τα Τίρανα. Συγκινηθήκαμε ιδιαίτερα εδώ, γιατί έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε πολλούς ιερούς χώρους και επίσης πολλούς αρχαίους χώρους μεγάλης ιστορικής αξίας. Σας ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία και την καλοσύνη σας, και ευχόμαστε να συνεχίζετε το σπουδαίο σας έργο εδώ, για να μην ωφελούμαστε μόνον εμείς, αλλά και πολλοί άλλοι φοιτητές μας τα επόμενα χρόνια».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails