________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/10/2014

Θερμά υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Πρωθυπουργός της Βάδης-Βυτεμβέργης (ΦΩΤΟ)


Από την Στουτγκάρδη ξεκίνησε την επίσημη επίσκεψή του στη Γερμανία με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας 

Στουτγκάρδη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα, στο Amen.gr  

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος από σήμερα πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Γερμανία, ο Πρωθυπουργός του Κρατιδίου της Βάδης - Βυρτεμβέργης Βίνφριντ Κρέτσμαν.
Ο Πρωθυπουργός Κρέτσμαν υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην είδοδο του Πρωθυπουργικού Μεγάρου και μαζί κατευθύνθηκαν προς το γραφείο του όπου και ακολούθησε ιδιαίτερη συνάντησή τους.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνοδευόταν από τον επιχώριο Μητροπολίτη Γερμανίας Αυγουστίνο ενώ στην επίσκεψή του συνοδεύεται από τους Μητροπολίτες Προύσης Ελπιδοφόρο, Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομο, τον Μ. Αρχιδιάκονο Μάξιμο, τον Διάκονο Ιωακείμ, Υπογραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου και τον Μ. Αρχιμανδρίτη Βησσαρίωνα.


Μετά την ιδιαίτερη συνάντηση ο Πρωθυπουργός της Βάδης-Βιτεμβέργης προσφώνησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη σε ειδική εκδήλωση σε αίθουσα της Πρωθυπουργίας στην οποία παρέστησαν προσωπικότητες της πολιτικής, θρησκευτικής και κοινωνικής ζωής της περιοχής. Στην εκδήλωση παρέστη και ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Άκης Γεροντόπουλος.
Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός Κρέτσμαν μίλησε με θερμά λόγια για την προσωπικότητα του Πατριάρχη, τις πρωτοβουλίες του και τη σημασία του θεσμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Σημείωσε δε πως η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας συνδέεται με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών των μειονοτήτων.
Ακολούθησε η ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.


Την Κυριακή θα τελεστεί Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού του Έσλινγκεν ενώ το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί στην Φρανκφούρτη, προκειμένου να συναντηθεί με τους Προέδρους της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Έσσης -Νάσαου και του Παλατινάτου. Επίσης θα επισκεφθεί τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Βαρθολομαίου Φρανκφούρτης.
Την Τρίτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί την Βόννη, όπου και η έδρα της Μητροπόλεως Γερμανίας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του θα έχει συνάντηση με την Γερμανική Σύνοδο των Ρωμαιοκαθολικών Επισκόπων.
Την επόμενη Τετάρτη και Πέμπτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί στο Βερολίνο, Πρωτεύουσα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, όπου θα συναντηθεί με τον ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γιοάχιμ Γκάουκ, και την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Επίσης θα έχει συναντήσεις με πολιτικούς και διπλωματικούς παράγοντες ενώ θα πραγματοποιήσει ομιλία στον Ευαγγελικό Καθεδρικό Ναό του Βερολίνου.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η συνοδεία του έφτασαν στην Γερμανία το πρωί του Σαββάτου όπου στο αεροδρόμιο τους υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος και οι Επίσκοποι Αρίστης Βασίλειος, Λεύκης Ευμένιος και Αριανζού Βαρθολομαίος, καθώς και υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της Καγκελαρίας και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Στουτγκάρδη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails