________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/05/2014

Ο Καρδινάλιος Κουρτ Κωχ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (ΦΩΤΟ)


Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα 
Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε ο Καρδινάλιος Κουρτ Κωχ, Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Ενότητα των Χριστιανών, ως επικεφαλής διεθνούς ομάδας μελετητών του θεολογικού έργου του επιτίμου Πάπα Βενεδίκτου ΙΣΤ (J. Ratzinger) που συνήλθε τις προηγούμενες ημέρες στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης και στην Μεγάλη του Γένους Σχολή στην Κωνσταντινούπολη. 
Ο Καρδινάλιος Κωχ και τα μέλη «του κύκλου των μαθητών του Πάπα Βενεδίκτου ΙΣΤ (J. Ratzinger)», επισκέφθηκαν την Ιερή Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Ορθοδοξίας και αφού προσκύνησαν στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου έγιναν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο τον οποίο είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν και για την πορεία των εργασιών του συνεδρίου τους. 
Στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αντιφώνηση του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αναφέρθηκε στη σημασία του θεολογικού έργου του J. Ratzinger και την συμβολή του για τη θεολογική έκφραση στον σύγχρονο μεταμοντέρνο κόσμο. 
Οι σύνεδροι ξεναγήθηκαν στους χώρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου ενώ παρακάθησαν σε γεύμα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails