________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/27/2014

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ


φωτογραφίες: John Mindala
O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Μουσείο του Ολοκαυτώματος «Γιαντ Βασέμ» στα Ιεροσόλυμα. 
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και τα μέλη της πατριαρχικής συνοδείας ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο του Μουσείου Avner Shalev στην Αίθουσα Ονομάτων (Hall of Names), όπου τηρούνται αρχεία για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, καθώς και στο Μνημείο των Παιδιών.
Στη συνέχεια σε ειδική τελετή ο Πατριάρχης άναψε την αιώνια φλόγα μνήμης και κατέθεσε στεφάνι στο ειδικά διαμορφωμένο μνημείο του Ολοκαυτώματος.
Ο Πατριάρχης καταδίκασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε μορφή τρομοκρατίας, αντισημιτισμού και ξενοφοβίας και έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών το ακόλουθο μήνυμα:
«Αιωνία η μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, εκ των οποίων άλλων μεν τα ονόματα γνωρίζουμε, άλλων όχι. Όλων όμως τα ονόματα τα γνωρίζει ο Θεός. Εν ονόματι της πολιτισμένης ανθρωπότητας ζητούμε συγγνώμη για την τραγική απώλεια της ζωής των θυμάτων αυτών και επαναλαμβάνουμε: Ποτέ πλέον!», υπογραμμίζοντας δύο λέξεις: «Ποτέ πλέον».


φωτογραφίες: DIMITRIOS PANAGOS



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails