________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/14/2014

Ο Πρόεδρος της Γερμανίας υποδέχθηκε εγκάρδια τον Οικουμενικό Πατριάρχη (ΦΩΤΟ)

Βερολίνο, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα 
Με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Johachim Gauck συναντήθηκε την Τετάρτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στο Βερολίνο και διήρκεσε περισσότερο από μιάμιση ώρα. 
Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πρόεδρος της Γερμανίας συζήτησαν για την πορεία των ζητημάτων που απασχολούν τις μειονότητες στην Τουρκία, όπως εκείνων που άπτονται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θρησκευτικών ελευθεριών, καθώς και για τα θέματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ηγέτες καταδίκασαν απερίφραστα και με τον εντονότερο τρόπο κάθε μορφή βίας, φανατισμού και μίσους. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Gauck για την συμπαράσταση του Κράτους προς τους Χριστιανούς Ορθοδόξους πιστούς που ζουν σε αυτό καθώς και προς την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας και το έργο της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails