________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/02/2019

Ο ΚΙΕΒΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΝ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΦΡΑΙΜ (ΦΩΤΟ)


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Αύριο, Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, στο Κίεβο θα τελεσθεί η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου, του πρώτου προκαθημένου της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας. 
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο χορήγησε το Αυτοκέφαλο στην Εκκλησίας της Ουκρανίας πριν ένα μήνα, θα εκπροσωπηθεί από τους Μητροπολίτες Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιο (οι οποίοι έλαβαν μέρος και στην Ενωτική Σύνοδο στο Κίεβο στις 15-12-2018) και τους Αγιορείτες Ηγουμένους, Εφραίμ της Μονής Βατοπαιδίου και Αλέξιο της Μονής Ξενοφώντος. 
Όπως, όμως, μετέδωσαν χθες, Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, διάφορα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ αντιμετώπισε ξαφνικά πρόβλημα υγείας και εισήχθη σε κλινική του Κιέβου, όπου είχε φθάσει από την Πέμπτη (31/1). 
Σήμερα Σάββατο, το πρωί, επισκέφθηκε τον ασθενούντα ηγούμενο ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ουκρανίας, Κιέβου Επιφάνιος, και του ευχήθηκε καλή ανάρρωση. Με τη σειρά του ο Βατοπαιδινός Ηγούμενος συνεχάρη τον Κιέβου Επιφάνιο για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή ποιμαντορία για το καλό της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας. 
Σύμφωνα με πρακτορεία, προσκείμενα στον Ηγούμενο Εφραίμ «μετά την άφιξη της πτήσης στην οποία επέβαινε, από την Κωνσταντινούπολη στο Κίεβο ο Γέροντας ένιωσε έντονη αδιαθεσία. Αμέσως μετά την άφιξή του και επειδή η κατάστασή του επιδεινώθηκε, μετέβη σε κλινική του Κιέβου, όπου οι γιατροί διέγνωσαν ότι είχε περάσει έμφραγμα. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και του έκαναν αμέσως εισαγωγή.» 
Πάντως, από τις φωτογραφίες ουκρανικών μέσων ενημέρωσης που δημοσιεύουμε εδώ, η κλινική εικόνα του Ηγουμένου Εφραίμ φαίνεται αρκετά καλή και δεν αποκλείεται να παρευρεθεί, τελικά, στην αυριανή τελετή ενθρόνισης του νέου προκαθημένου της Εκκλησίας της Ουκρανίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails