________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/09/2019

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΣΤΟΝ ΤΣΕΣΜΕ


Στον Ι. Ναό του Αγίου Χαράλαμπους στον Τσεσμέ, θα λειτουργήσει αύριο, Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, ανήμερα στην μνήμη του Αγίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 
Η Μητρόπολις Σμύρνης έκανε τις απαιτούμενες ενέργειες και εξασφάλισε την άδεια για την Πατριαρχική Θ. Λειτουργία, στον Ναό που σήμερα χρησιμοποιείται από τον Δήμο Τσεσμέ ως χώρος πολλαπλών χρήσεων. 
Ο Πατριάρχης θα συλλειτουργήσει μαζί με τον Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίο και τον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνο. 
Είναι η δεύτερη φορά, μετά το 2016, οπότε ο ναός λειτούργησε για πρώτη φορά μετά την επισκευή του από το Τουρκικό δημόσιο, που ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται τον Τσεσμέ. 
Όπως συνέβη και πέρυσι (2018) που λειτουργήθηκε ο Άγιος Χαράλαμπος από τον Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίο, αναμένεται και φέτος να μεταβούν εκεί πολλοί προσκυνητές από την γειτονική Χίο.
Στην Πατριαρχική Θ. Λειτουργία θα ψάλλει ο Χορός Ψαλτών Χίου, υπό την διεύθυνση του μουσικολ. Ηρακλή Μαλανδρίνου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails