________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/08/2019

Πρώτη επίσκεψη στο Άγιον Όρος από Επίσκοπο της νέας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας (φωτογραφίες και βίντεο)


Ύστερα από ευλογία της αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης, κ.κ. Βαρθολομαίου και με την άδεια του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφανίου, αντιπροσωπεία της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, με επικεφαλής τον Επίσκοπο Οδησσού και Μπάλτας κ. Παύλο, ξεκίνησε την πρώτη επίσημη επίσκεψη της στο Άγιο Όρος. 
Ο επίσκοπος μετά από την επίσκεψη και διαμονή του στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος, όπου λειτούργησε, επισκέφθηκε σήμερα την Ιερά Επιστασία. Εκεί κατά την τάξη υπέβαλε τα σέβη του και έλαβε το συστατήριο έγγραφο της Ιεράς Επιστασίας προς όλες τις μονές του Αγίου Όρους (με συστατήριο έγγραφο εφοδιάζεται κάθε αρχιερέας που επισκέπτεται τον ιερό τόπο με την άδεια του Οικουμενικού Πατριάρχου και δι’ αυτού πληροφορούνται οι Αγιορείτες για την κανονικότητα του φέροντος αυτό και την δυνατότητα να λειτουργεί στα ιερά θυσιαστήρια του Αγίου Όρους). 
Στην συνέχεια, η αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ουκρανίας επισκέφτηκε το αντιπροσωπείο της Ι.Μ. Εσφιγμένου, όπου έγινε δεκτή σε πολύ θερμό κλίμα και προσκύνησε στον ναό του αντιπροσωπείου. Εκεί εκτέθηκαν προς προσκύνηση άγια λείψανα και έγινε συνάντηση με τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής αρχιμ. Βαρθολομαίο.


Στη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη ενότητας όλων των ορθοδόξων χριστιανών και ακολούθησε ενημέρωση για το μεγάλο αγιορείτικο πρόβλημα της συνεχιζόμενης κατάληψης του κεντρικού κτηρίου της Ι. Μονής Εσφιγμένου από άσχετα προς το Άγιο Όρος στοιχεία. 
Συζητήθηκε επίσης ο σημαντικός ενοποιητικός ρόλος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, του Οικουμενικό Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, με βάση τις αποστολικές παρακαταθήκες και τις διδαχές των αγίων πατέρων. 
Κατόπιν, ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου δώρισε ένα εγκόλπιο στον αρχιερέα και έλαβε από αυτόν μία ιερή εικόνα της Θεοτόκου και κομβοσκοίνι από λίθο της ουκρανικής γης, ενώ παράλληλα υπέβαλε την μετάνοιά του προς τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο και εξέφρασε την ελπίδα να τον υποδεχθεί στο μέλλον στο αντιπροσωπείο της Μονής.
Τέλος, η αντιπροσωπεία της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, αφού προσκάλεσε τον Εσφιγμενίτη καθηγούμενο να επισκεφθεί την Ουκρανία, αποχώρησε για προσκύνημα στις υπόλοιπες μονές του Περιβολίου της Παναγίας.
Εκ της Ι. Μονής Εσφιγμένου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails