________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/18/2019

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΙΛΙΟΥ


Το Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος, ύστερα από πρόσκληση των ιερέων παραβρέθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Ιλίου, προκειμένου να μιλήσει για την ιεραποστολή με θέμα: «Η χώρα της πρωινής γαλήνης». 
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος χοροστάτησε στο Μεγάλο Εσπερινό συγχοροσταντούτων του Σεβ. Μητροπολίτου και Ποιμενάρχου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου και του Θεοφ. Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου. Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Συμεών Αυγουστάκης καλωσόρισε τον προσκεκλημένο Ιεράρχη. 
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβ. Μητροπολίτης και Ποιμενάρχης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος και ο Αντιδήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού κ. Περικλής Παπαγεωργίου. Στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος, με το γαλήνιο τρόπο του, ταξίδεψε όλους μας στη μακρινή Κορέα τονίζοντας τη σημασία της ιεραποστολής. 
Μετά το πέρας της ομιλίας έλαβε χώρα η προβολή μαγνητοσκόπησης από την πρόσφατη επίσκεψη του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, τον περασμένο Δεκέμβριο στην Κορέα, λαμβάνοντας το μήνυμα ότι ο Πρώτος της Ορθοδοξίας είναι συμπαραστάτης του Μητροπολίτου Κορέας κ. Αμβροσίου στο ιεραποστολικό έργο του, καθώς η εκεί Ιερά Μητρόπολη ιδρύθηκε δια Πατριαρχικού Τόμου το 2004. 
Στον Εσπερινό έψαλε η βυζαντινή χορωδία του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία και Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη, με χοράρχη τον κ. Δημήτριο Καρούζο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails