________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/06/2019

Συνάντηση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας με Ομογενείς της Κωνσταντινούπολης


Σήμερα, Τετάρτη  6 Φεβρουαρίου 2019, το απόγευμα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής Ομογένειας της Κωνσταντινούπολης στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας. 
Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και συζήτησε με μέλη του Συλλόγου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ), διευθυντές σχολείων, λυκειάρχες και κοινοτικούς παράγοντες.  
Ο κ. Τσίπρας έφτασε στη συνάντηση συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υφυπουργό Μάρκο Μπόλαρη, όπου τον υποδέχθηκαν ο πρέσβης της Ελλάδας στην Τουρκία, Πέτρος Μαυροειδής, η γενική πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη, Γεωργία Σουλτανοπούλου, καθώς και οι εκπρόσωποι της Ομογένειας, τους οποίους χαιρέτισαν έναν προς έναν, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί.
Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο σκοπός της συνάντησης είναι να τους ακούσει. Τόνισε πως γνωρίζει τα προβλήματα των ρωμαίικων κοινοτήτων, επισήμανε τον αποδεκατισμό που υπέστη η ελληνική Ομογένεια στην Κωνσταντινούπολη, ενώ αναγνώρισε και τη συνεισφορά της στην πορεία του Ελληνισμού. 
Αναφερόμενος στη διήμερη επίσκεψή του στην Τουρκία, την χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική, όπως και την επίσκεψή του στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης – την πρώτη εν ενεργεία πρωθυπουργού της Ελλάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails