________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/26/2013

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ AACHEN ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΦΑΝΑΡΙΟΥ


Με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Δημητρίου στην πόλη Άαχεν της Γερμανίας στο σταυροδρόμι των χωρών Γερμανίας, Βελγίου και Ολλανδίας κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος. 
Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Σινώπης κ. Αθηναγόρας (Βέλγιο), Αριανζού κ. Βαρθολομαίος (Βόννη) Πατάρων κ. Ιωσήφ (Μπουένος Άιρες) και ο αρχιερατικός προϊστάμενος του ναού Λεύκης κ. Ευμένιος. Στην ακολουθία συμμετείχε πλειάς ιερέων προερχομένων εκ Γερμανίας, Βελγίου, Λουξεμβούργου και Ελλάδος. Επικεφαλής του πλήθους των προσκυνητών παρέστη ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ κ. Γρηγόριος Δελακούρας. 
Παρόντες ήσαν επίσης έλληνες αξιωματικοί από την αντιπροσωπεία της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ στη Γερμανία καθώς επίσης πρόεδροι και εκπρόσωποι των ομογενειακών φορέων και οργανώσεων της περιοχής. Από γερμανικής πλευράς παρευρέθησαν ο Ρωμαιοκαθολικός επίσκοπος του Άαχεν Dr. Heinrich Mussinghoff, εκπρόσωπος της Ευαγγελικής Εκκλησίας κληρικοί διαφόρων Δογμάτων και Ομολογιών και ο Δήμαρχος κ.Jansen ως εκπρόσωπος του Αρχιδημάρχου Άαχεν. 


Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ζωή του Αγίου Δημητρίου, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Εικών Χριστού ο Άγιος Δημήτριος ζώσα και έμψυχος. Ό,τι έχει ο Χριστός κατά φύσιν, έχει ο Άγιος κατά χάριν. Και έχοντας τελείαν την μετοχήν εις τα παθήματα του Χριστού έχει τώρα και την μετοχήν εις την δόξαν του Χριστού, εις τον παράδεισον...Όμως, ο Άγιος Δημήτριος, καίτοι συνδοξαζόμενος εν ουρανώ με τον Χριστόν, δεν αφήνει ουδέ στιγμήν και ημάς τους επί γης αγωνιζομένους μικρούς αδελφούς του, τους αποτελούντας την επί γης στρατευομένην Εκκλησίαν». 
Απευθυνόμενος προς τους ομογενείς είπε: «Συγχαίρω από ψυχής και άπασαν την ενταύθα προσφιλήν ομογένειάν μας...είσθε πιστοί εις τας παραδόσεις της αμωμήτου ημών πίστεως και του ευσεβούς ημών Γένους. Σας καμαρώνουμε και είμεθα υπερήφανοι διά σας. Κρατείτε, αδελφοί, ακοίμητον την λαμπάδα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Μαθαίνετε στα παιδιά σας τις παραδόσεις της Ορθοδοξίας και διδάξτε τους τα ένδοξα Ελληνικά Γράμματα, την γλώσσα του Ευαγγελίου». 


Κλείνοντας μετέφερε προς άπαντας την Σεπτή πατρική ευχή και την Πατριαρχική ευλογία του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου. 
Μετά την απόλυση με θερμά λόγια απευθύνθηκαν προς το πυκνό εκκλησίασμα ο κ. Γενικός Πρόξενος, ο Ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος, εκπρόσωπος της Ευαγγελικής Εκκλησίας και του Αρχιδημάρχου Άαχεν. Εν τέλει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λεύκης κ. Ευμένιος αναφέρθηκε στην συμπλήρωση των 50 ετών από την ίδρυση της Μητροπόλεως Γερμανίας και της ενορίας του Άαχεν και με θέρμη τόνισε τους επωφελείς καρπούς της αγαστής συνεργασίας μετά των Εκκλησιών αλλά και μετά των Γερμανικών Αρχών. Ευχαριστώντας όλους τους εορταστές τους προσκάλεσε στην δεξίωση την οποία είχαν ετοιμάσει, στους παρακείμενους χώρους, οι κυρίες της ενορίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails