________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/11/2020

ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ


Επικίνδυνο δημοσίευμα σε τουρκικό περιοδικό του ομίλου που εκδίδει και την Γενί Σαφάκ. Κατηγορεί πολλά μέλη της μειονότητας, μεταξύ των οποίων και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ότι βοήθησαν τον Φετουλάχ Γκουλέν, να διοργανώσει το πραξικόπημα κατά του Ταγίπ Ερντογάν. 
Μάλιστα το δημοσίευμα έχει και φωτογραφίες των ατόμων που κατηγορεί, όπου και διακρίνεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Πατριαρχείο: Κίνδυνος για ρατσιστικές επιθέσεις και βεβηλώσεις 
Με ανακοίνωσή του το Οικουμενικό Πατριαρχείο καταγγέλλει πως το δημοσίευμα στοχοποιεί μέλη της κοινότητας και θρησκευτικούς ηγέτες με αναληθείς ισχυρισμούς. Εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τον πολύ μεγάλο κίνδυνο να εκδηλωθούν ρατσιστικές επιθέσεις και βεβηλώσεις. 


Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από μόλις δύο ημέρες, σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση σε Αρμένικη Εκκλησία, με τον δράση να ισχυρίζεται ότι η αρμενική κοινότητα φταίει για τον κορωνοϊό.  
Skai.gr
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στα τουρκικά, αλλά και οι σχετικές σελίδες του τουρκικού περιοδικού.

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Ιεροκήρυξ Ι. Μ. Κώου και Νισύρου.11 Μαΐου 2020 στις 9:53 μ.μ.

    Για μια φορά ακόμα, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης κύριος Βαρθολομαίος, γίνεται στόχος φανατικών. Για μια φορά ακόμα η Μεγάλη Εκκλησία, το Ιερό Κέντρο της Ορθοδοξίας και η Ρωμηοσύνη στοχοποιούνται. Είναι μια ακόμα αφορμή εμνα διαπιστώσουμε εμείς, από την δική μας ασφάλεια πόσο εύκολο είναι να κατηγορείς τον Πανίερο Θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά και τον Πρώτο της καθ' ημάς Ανατολής και Ηγούμενο της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας Πατριάρχη μας, κύριο Βαρθολομαίο. Ποιος από μας θα μπορούσε να ζήσει σε τέτοιο περιβάλλον; Ποιος από μας θα μπορούσε να αισθάνεται μια απειλή; Ας αναλογιστούμε που ζούμε και πως ζουν εκεί στην Πόλη των Πόλεων, οι Ρωμηοί και το Πατριαρχείο μας. Δυστυχώς εμείς οι ελλαδικοί αλλά και ομόδοξοι αδελφοί μόνο πικρές ξέρουμε να ποτίζουμε την σταυρωμένη Μητέρα Μεγάλη Εκκλησία. Ας αποδείξουμε ότι είμαστε γνήσια παιδιά της και να σταθούμε γενναία δίπλα στον Πατριάρχη μας, και σε όλη την Ρωμηοσύνη, διατρανώνοντας ότι, το Πατριαρχείο, ο Πατριάρχης, είναι πράγματα Ιερά, και οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον τους, θα είναι ολέθρια για αυτούς που θα την προκαλέσουν. Παναγιώτατε. Μη φοβάστε. Είμαστε κοντά σας με τις ταπεινές προσευχές μας. Η Παναγία την οποία αγαπάτε θα σας προστατέψει. Με σεβασμό φιλάμε το χέρι σας. Ο Θεός και η Παναγία να είναι πάντοτε κοντά σας, με τους συνεργάτες σας και με όλη την Ρωμηοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails