________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/19/2020

ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ: "Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΝΑ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΕΙ ΤΗ ΓΗ"!


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου
Ο κληρικός της Ι. Αρχιεπισκοπής Κρήτης  Αμφιλόχιος Σαμοϊλης, επέλεξε να μην τελέσει την Κυριακάτικη (17-5-2020) Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου στην περιοχή της Θερίσσου στο Ηράκλειο, επειδή ο τρόπος με τον οποίο έγινε το άνοιγμα των ιερών ναών, μετά την λήξη των μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τον βρίσκει τελείως αντίθετο. Εξέφρασε την άποψη ότι τα μέτρα στους ναούς είναι ανίερα και βέβηλα και ότι αρνείται να συμμετέχει σε ένα τέτοιο θέατρο, όπως είπε χαρακτηριστικά, εννοώντας τις προδιαγραφές που θέτει η σχετική Κυβερνητική απόφαση για την επαναλειτουργία των ναών.
Η αντίδραση αυτή του ιερέα προκάλεσε σχετική ανακοίνωση της Ι. Αρχιεπισκοπής Κρήτης στην οποία δηλώνεται ότι πρέπει να ακολουθούνται τα μέτρα και «οποιαδήποτε άλλη αυτενέργεια και αυτόνομη επιλογή, τυγχάνει άνευ αδείας και εγκρίσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, η οποία και θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα, όπου χρειαστεί».
Ο κληρικός Αμφιλόχιος Σαμοϊλης, όμως, φρόντισε να μας διαφωτίσει επαρκώς για τις γενικότερες θέσεις του, με κείμενό του στο διαδίκτυο, όπου επιτίθεται με σφοδρότητα στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο (χωρίς να τον κατονομάζει) για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο στην Κρήτη, την οποία θεωρεί «υπεύθυνη» για τα «δεινά» που υφίσταται τώρα η Εκκλησία.
Αναφέρει χαρακτηριστικά:
«...αντί των αγίων, ως «εν Αγίω Πνεύματι» Οικουμενικών Συνόδων, που θεοπρεπώς όριζαν, εισήγαγε ψευδοσυνόδους προκειμένου να πηγαίνουν τα πράγμα στου διεστραμμένου ανθρώπου τη βουλή.
Αναπόδραστα, γι’ αυτό, μας προέκυψε η τελευταία, ως «κορυφαία» ή, αληθινά, τραγική.
Αυτή που προ ολίγου χρόνου στο Κολυμπάρι έγινε, για να επιτρέψει στο διάβολο να αιματοκυλήσει τη γη.

Ναι, καθώς, στην τάχα, αγία Σύνοδο, -λέγε, ιεροπρεπέστερα-, του αφεντικού τη συμμάζωξη, αντί να αναθεωρηθεί η «υποβόσκουσα» πλάνη, προχώρησαν οι αθεόφοβοι στην πλήρη άρνηση της εν Χριστώ Αποκαλύψεως, στο ξεθεμελίωμα της εν αγίω Πνεύματι ζωής.
...Τούτο, λοιπόν, το ανοσιούργημα είναι που κάνει, τραγικά «κορυφαία», ως μοιραία, τη Σύνοδο στο Κολυμπάρι καθώς δεν άφησε τίποτα όρθιο από όσα άγια και ιερά παραλάβαμε.
Ξεθεμελίωσε, κυριολεκτικά, την Πίστη, άφησε την ύπαρξη χωρίς Πνοή!
Ήταν, βλέπετε και των θυρών κεκλεισμένων, καθώς μέσα ήταν μόνο οι χαρισματικοί - αντίχριστοι.
Πώς λοιπόν να επιτραπεί να «παρεισφρήσουν» πιστοί-απλοί-σαλοί;
Τι κρίμα! Κλειστό κλαμπ η Σύναξη-Σύνοδος της Εκκλησίας!
Μπορούσε, λοιπόν, να έχει θέση σε μια τέτοια δουλειά συμμάζωξη των «τεχνολόγων, ως αλόγων»-ραδιούργων, ο Χριστός;
Αυτόν θα ρωτούσαν ή το Άγιο Πνεύμα για το πώς θα κάνουν ένα τέτοιο αθεόφοβο- θεοστυγές έγκλημα που είχαν στήσει;»
Πρόκειται για τυπικό δείγμα κληρικού που πιστεύει στο τρίπτυχο «Κολυμπάρι – Ουκρανικό – Κορωνοϊός».
Το έχουμε επισημάνει επανειλημμένως: Όσοι σήμερα αντιδρούν στα μέτρα για την πανδημία δεν είναι άλλοι από εκείνους που δεν δέχονται την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας, δεν αναγνωρίζουν την Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας και θεωρούν πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης συμπεριφέρεται ως ο «Πάπας της Ανατολής».
Η οξύτητα διατύπωσης τέτοιων απόψεων διαφέρει από κληρικό σε κληρικό.
Ο κληρικός της Κρήτης ξεσπαθώνει, πάντως, όταν γράφει ότι η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος «επέτρεψε στο διάβολο να αιματοκυλήσει τη γη» και «δεν άφησε τίποτα όρθιο από όσα άγια και ιερά παραλάβαμε».
Ίσως πραγματικά η Ι. Αρχιεπισκοπή Κρήτης πρέπει να λάβει για την περίπτωσή του «τα απαραίτητα μέτρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails