________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/08/2015

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (8-6-2015)


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ 
ΙΕΡΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ 
Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνήλθε σήμερα, 8 Ιουνίου 2015, στο Ηράκλειο σε Συνεδρία και ασχολήθηκε με τρέχοντα θέματα της αρμοδιότητάς της. 
Η Ιερά Σύνοδος ενέκρινε τέσσερις νέους Κανονισμούς της Εκκλησίας Κρήτης, τον υπ᾿ αριθμ. 4/2015 «Κώδικας περί εκκλησιαστικών υπαλλήλων της Εκκλησίας Κρήτης», τον υπ᾿ αριθμ. 5/2015 «Περί έκδοσης του επίσημου Δελτίου ’’Απόστολος Τίτος’’ της Εκκλησίας Κρήτης», τον υπ᾿ αριθμ. 6/2015 «Περί της λειτουργίας του Συνοδικού Γραφείου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης» και τον υπ᾿ αριθμ. 7/2015 «Περί Ιερών Ναών και Ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας Κρήτης», οι οποίοι μαζί με τους ήδη δημοσιευμένους Κανονισμούς στο Φ.Ε.Κ., συμβάλλουν τα μέγιστα στην περαιτέρω εύρυθμη λειτουργία της Εκκλησίας Κρήτης, η οποία είναι Ημιαυτόνομη και έχει την κανονική της εξάρτηση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. 
Ακόμη, η Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με τη διοργάνωση του Γραφείου της Υπηρεσίας Δομήσεως της Εκκλησίας Κρήτης και Δωδεκανήσου, το οποίο στο εξής θα εκδίδει τις άδειες δομήσεως όλων των εκκλησιαστικών κτισμάτων. 
Επίσης, η Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε για την πρόοδο της υλοποιήσεως δύο Προγραμμάτων Επισιτιστικής βοήθειας, τα οποία υλοποιούνται μέσω των προνοιακών δομών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας Κρήτης, με την ευθύνη της Μ.Κ.Ο. της Εκκλησίας Κρήτης «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ», για την ανακούφιση εμπερίστατων συνανθρώπων της Μεγαλονήσου. 
Επί πλέον, η Ιερά Σύνοδος αναφέρθηκε στο φαινόμενο της εξαπλώσεως μιας σύγχρονης «χριστιανοφοβίας», η οποία διαπιστώνεται σε όλο τον κόσμο και λαμβάνει συνεχώς ανησυχητικές διαστάσεις. 
Τέλος η Ιερά Σύνοδος εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για τις διώξεις εναντίον χριστιανών και για τις ανελέητες σφαγές εις βάρος τους, οι οποίες αυξάνονται με δραματικό τρόπο καθημερινά, με τραγικές συνέπειες και αποτελέσματα, και κάνει έκκληση προς κάθε αρμόδιο για την απόλυτη ανάγκη να διαφυλαχθεί με κάθε τρόπο η Χριστιανική πίστη και η ελεύθερη έκφρασή της και να επικρατήσει η ειρήνη, η καταλλαγή και η συνύπαρξη όλων των ανθρώπων διαφορετικών πολιτισμών.
Από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails