________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/04/2015

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΟΔΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ (ΦΩΤΟ)


Η Συνεδρία της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης, σήμερα Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015, ήταν άλλη μια αφορμή για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να βρεθεί και πάλι στην τροφό Σχολή Του, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει και παλαιούς αποφοίτους της Θεολογικής Σχολής. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και οι Συνοδικοί Αρχιερείς, έτυχαν θερμής υποδοχής και αβραμιαίας φιλοξενίας από την αδελφότητα της Ιεράς Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής Αγίας Τριάδος (Θεολογική Σχολή) με πρώτο τον Ηγούμενο αυτής, Σεβ. Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρο. 

Απόφοιτοι της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης μαζί με την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Απόστολος Γλαβίνας, Νικόλαος Ξεξάκης, πρωτ. Σωτήριος Παναγιωτόπουλος, Νικηφόρος Ψυλλάκης,
Γεώργιος Ταμπατζής, Ισαάκ Βασιλειάδης, Μιχάλης Μπαλκής, Χρήστος Πλέγκας,
Andrew Poulis και Κωνσταντίνος Θερμός

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους.5 Ιουνίου 2015 στις 9:07 π.μ.

    Λίγες ημέρες μετά την εορτή της Ιεράς, Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Αγίας Τριάδος Χάλκης, όπου και η Θεολογική Σχολή, ο Πατριάρχης πού ποτέ δεν ξεχνά το μέρος όπου πέρασε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του ως φοιτητής και βοηθός Σχολάρχου, αποφάσισε για μία φορά ακόμα να συγκαλέσει εκεί στον Λόφο της Ελπίδος, την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Θρόνου, για την διευθέτηση των διαφόρων θεμάτων πού απασχολούν την Εκκλησία. Ο Πατριάρχης, και οι Άγιοι Συνοδικοί, είχαν την ευκαιρία να περάσουν λίγες ώρες ξεκουράσεως, πέρα από τις εργασίες της Συνόδου, να απολαύσουν το περιβάλλον, να δεχτούν την αβραμιαία φιλοξενία της αδελφότητος με Ηγούμενο τον Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο, και να προσκυνήσουν τα άγια και τα όσια πού φυλάσσονται εκεί. Η ευχή και η προσευχή όλων μας, είναι, ο Θεός με τις πρεσβείες του Αγίου Φωτίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, να αξιώσει τον Πατριάρχη μας γρήγορα να δεί και πάλι την Σχολή πού πόσο αγάπησε και αγαπά εν λειτουργία, και να υποδεχτεί τους φοιτητές της, μέσα σε αυτό το εξαιρετικό φυτώριο της Μεγάλης Εκκλησίας και του Γένους, πού έβγαλε μεγάλους και σπουδαίους Θεολόγους, πού τίμησαν τόσο το ράσο, τον Οικουμενικό Θρόνο και όχι μόνο, Αρχιερείς πού άφησαν το στίγμα τους στη Εκκλησία, αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα. Πολλά και ευλογημένα τα έτη και η πατριαρχία του Υπάτου του Γένους και Πρώτου της Ορθοδοξίας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails