________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/09/2015

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ


Την Πέμπτη 11 Ιουνίου, επί τη εορτή των Αγίων ενδόξων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα, άγει τα ονομαστήριά Του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 
Το πρόγραμμα του φετινού εορτασμού των Ονομαστηρίων της Α.Θ.Π. έχει ως εξής: 
- Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 στις 6 το απόγευμα, ο Πατριάρχης θα χοροστατήσει στον Εσπερινό της εορτής στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή. Στο τέλος του Εσπερινού θα χειροθετήσει σε Άρχοντα Οφφικιάλιον της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Αθανάσιο Καραμπίνη. Θα ακολουθήσει ομιλία του κ. Νικολάου Λυγερού από την Κρήτη, με θέμα: «Το διαχρονικό πνεύμα του Βυζαντίου».
Ακολούθως ο Πατριάρχης θα παραθέσει επίσημη δεξίωση στον αύλειο χώρο της Μονής, όπου θα δεχθεί τα εόρτια σέβη κλήρου και λαού. 
- Την Πέμπτη 11 Ιουνίου το πρωί, ο Πατριάρχης θα χοροστατήσει κατά την Θ. Λειτουργία της εορτής στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, συγχοροστατούντων Αρχιερέων του Θρόνου από την Πόλη και το εξωτερικό. Μετά την απόλυση, θα πρσσφωνήσει τον Πατριάρχη ο πρώτος τη τάξει Αρχιερεύς Μητροπολίτης Γέρων Νικαίας κ. Κωνσταντίνος και θα αντιφωνήσει καταλλήλως ο Πατριάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails